El Festival de l’Educació per la Sostenibilitat es renova en la seva quarta edició

Torna el [FES] al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí amb una programació en dos dies, actes professionals i activitats lúdiques per a tota la família

27 septiembre 2022 20:38 | Actualizado a 27 septiembre 2022 20:49
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, a L’Espluga de Francolí, acollirà els dies 7 i 8 d’octubre la quarta edició del Festival d’Educació per la Sostenibilitat [FES], amb canvis i novetats. El [FES] d’enguany es planteja en dues jornades: la primera, concebuda com un espai de trobada de la comunitat educativa, està orientada als professionals de l’educació. La segona està pensada per un públic familiar.

Educar en sostenibilitat

La jornada principal del [FES], la del dissabte dia 8, presenta activitats de caràcter lúdic, però amb l’objectiu d’impulsar canvis cap a la sostenibilitat. El taller Quina Canya!, per exemple, permetrà als infants a partir de 5 anys aprendre a construir joguines amb canya. Altres tallers com Sostenibilitat en Joc o Relats arrelats mostraran la importància de mantenir hàbits sostenibles, com fer una gestió responsable de l’aigua o consumir productes de proximitat.

Durant el dia, s’oferiran també un seguit de jocs, actuacions, projeccions i espectacles. Destaquen l’espectacle participatiu A quant va la mel?, de La Tresca i La Verdesca, amb jocs i música en directe; l’actuació de teatre visual Una pedra a la sabata, creada per Joan Baixas i amb textos de Joan Brossa i Perejaume; o el concert de l’artista Xarim Aresté, que presentarà el seu treball, Ses Entranyes, en una actuació que tancarà l’activitat del dia.

La gastronomia de Quilòmetre 0 serà un element destacat de l’esdeveniment. S’oferiran dos tasts de vi amb Denominació d’Origen de la Conca de Barberà. A la tarda tindrà lloc un berenar de pa amb xocolata i, a més, durant tot el dia, la Guingueta del Museu oferirà opcions de menjar ecològic i de proximitat.

El divendres, dia 7, tindrà lloc el [FES] professional. El Museu obrirà les seves portes a les 17:30h, amb la ponència El meu nom és Univers, de la professora Lali Bosch. Seguidament, es presentaran cinc experiències educatives plantejades per centres i entitats del territori i enfocades a la sostenibilitat. Finalment tindran lloc dos tallers, Nilak a l’escola i Les eines.

Sobre el Museu de la Vida Rural i el [FES]

El Museu de la Vida Rural (MVR) de la Fundació Carulla treballa la sostenibilitat de manera transversal i és l’eix central del seu projecte educatiu. D’aquesta manera, impulsa accions encaminades a construir un futur més sostenible. En aquesta línia, des de fa quatre anys, l’MVR celebra el [FES], dedicat a presentar propostes educatives i culturals inspiradores per a docents i famílies a l’hora d’imaginar un futur sostenible.

Les entrades per al [FES] es poden adquirir al web del MVR, on també es pot consultar el programa complet. La jornada professional és gratuïta, però requereix inscripció prèvia al web. Les entrades per dissabte tenen un cost de 5 euros, sent gratuïtes per als menors de 3 anys.

$!Taller artístic realitzat en una edició anterior. FOTO: Museu de la Vida Rural
Comentarios
Multimedia Diari