Joventut obre les inscripcions al ‘Vacances en família’ amb una gran oferta

El programa beneficiarà fins a 10.565 famílies amb ofertes de preus reduïts

| Actualizado a 02 diciembre 2022 11:36
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert aquesta primera setmana de desembre les preinscripcions del programa social ‘Vacances en família’, que pel proper any 2023 ofereix fins a 54.807 places corresponents a 10.565 famílies.

Amb aquestes xifres, la divuitena edició del programa consolida l’oferta de places per a les famílies, les quals podran gaudir d’uns dies de lleure en un total de 31 albergs de Catalunya en caps de setmana i festius.

‘Vacances en família’ té l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, així com d’afavorir alhora la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants. Poden participar-hi totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat, les quals podran gaudir dels preus socials del programa.

La iniciativa té el suport de la Secretaria d’Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials i es desenvolupa principalment a la Xarxa jove d’albergs de Catalunya (Xanascat) en diferents èpoques de l’any. Per a l’edició del 2023, manté les dues convocatòries per gaudir dels albergs en els períodes de gener a juny i de juliol fins el desembre.

Preinscripcions obertes fins el 12 de desembre

Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del portal de preinscricions del programa fins el 12 de desembre a les 12 hores. Dos dies després, el 14 de desembre, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.

El preu del programa varia en funció de si el torn desitjat correspon a la temporada baixa, mitjana o alta. Respectivament, la tarifa és de 32,65 euros, 34,90 euros i 39,10 euros per persona i nit. Aquest preu inclou el 10% d’IVA, l’allotjament en règim de pensió completa i la roba de llit.

Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l’estada i els serveis gratuïts, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de reducció en tots els serveis.

Descomptes per a col·lectius socials i avis

El programa ofereix un 10% de rebaixa en el preu de tots els serveis a les famílies nombroses i monoparentals. En la passada edició, es van beneficiar amb aquests ajuts un total de 535 famílies monoparentals i 1.267 nombroses. També tenen el preu reduït (a partir del 20%) les famílies acollidores, així com les que tenen fills/es a càrrec amb dependència o discapacitat (a partir del 15%).

Per a promoure la participació de les persones grans al programa, els avis i àvies que acudeixin al programa amb les seves famílies també tenen la tarifa bonificada amb el cost de les nits gratuïtes, i només hauran d’assumir el de l’esmorzar i els àpats. Es tracta de facilitar que esdevingui un programa intergeneracional en el cas que hi puguin anar les tres generacions d’una mateixa família.

Comentarios
Multimedia Diari