Pavimentaran la zona industrial de Pira i l’accés per donar-li un nou impuls

El paviment, que està ple de clots, es troba en molt mal estat degut principalment al pas de vehicles pesants

30 septiembre 2022 18:48 | Actualizado a 01 octubre 2022 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Donar un nou impuls i adequar la zona industrial de Pira. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament té previst tirar endavant amb la pavimentació de l’avinguda Arnau de Ponç.

Concretament, el projecte vol arranjar l’accés ja que ara, donat el pas de vehicles de gran tonatge, es troba molt malmès. Actualment hi ha un total de sis naus industrials en funcionament, la resta es troben sense activitat.

Amb aquests treballs es preveu renovar una bona part del paviment del carrer paral·lel a la carretera, del carrer de pujada i del carrer superior. A més, per tal de conduir les aigües pluvials del carrer superior, s’hi preveu el perfilat i formigonament de les cunetes i el traspàs del carrer fins a la cuneta del camí del darrera del polígon.

Amb aquestes actuacions es vol dotar d’un accés correcte a les naus industrials existents, i alhora intentar millorar l’atractiu del polígon industrial perquè s’hi instal·lin noves activitats.

L’àmbit d’actuació, que és de 3.125 metres quadrats, són el carrer paral·lel a l’avinguda Arnau de Ponç, el carrer perpendicular, l’accés del camí superior i l’accés al camí del darrera del polígon.

Actualment, l’accés al polígon està molt deteriorat pel pas de camions de grans tonatges, cotxes i tractors.

El paviment asfàltic està ple de sots que quan plou s’entollen, si glassa encara es fa més gran destrossant el paviment. La grava està solta, i en el tram de pujada, degut a la pluja, l’aigua ha anat rentant el paviment arrastrant la grava i fent reguerots. I hi ha trams que s’han fet pagats i reparacions amb formigó.

En conjunt, fa difícil la circulació per la gran quantitat de reguerots i sots. Hi ha trams de vorera que està delimitada per una vorada de formigó, i sense acabar. Hi ha trams de panot, trams només en una base de formigó i trams amb terra. La vorera de davant les naus està bastant deteriorada.

Hi ha panot que està aixecat, d’altre trencat i parts de voreres i vorades ensorrades pel pas de camions pel damunt o perquè s’hi estacionen vehicles. Les aigües pluvials del carrer superior, no estan canalitzades i baixen a l’ample, provocant reguerots.

L’obra va sortir a licitació per 164.500,27 euros i fou adjudicada per 145.500,48. Quatre empreses van presentar ofertes. L’alcalde de Pira, Josep Rodríguez, comenta al Diari que el mes passat es va fer la reunió per signar l’acta per començar aviat les obres.

Qualificà el projecte com a «necessari» perquè «el polígon fa anys que està fet i ara està intransitable». Per això, des de l’Ajuntament es va considerar necessari tirar endavant amb les obres, que consisteixen principalment en aixecar el terra actual, posar embornals nous –que no n’hi ha–, fer voreres i pavimentar.

Comentarios
Multimedia Diari