Una mica de vi i oli per fer passar el fred

La Festa del Vi Jove de Vila-rodona va congregar ahir centenars de persones a la Cooperativa Agrícola en la seva 26a edició. Els assistents van poder degustar l’esmorzar veremador amb oli nou i vi novell d’aquesta anyada 2022

20 noviembre 2022 21:33 | Actualizado a 21 noviembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La baixada contundent de la temperatura aquest cap de setmana no va aturar a totes les persones que van voler degustar l’esmorzar veremador de la 26a Festa del Vi Jove de Vila-rodona. L’entrada del Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit de Vila-rodona estava ple de gent fent cua per tastar l’oli nou i el vi novell d’aquesta anyada 2022.

A les nou del matí van començar a repartir els primers plats, mentre la cua quilomètrica, que resseguia tot el voltant de les instal·lacions de la cooperativa, a poc a poc s’anava fent més curta. El president de Castell d’Or i del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, Adrià Rabadà, feia una valoració molt positiva de la jornada i afirmava que tornava a ser «un èxit com l’any passat».

Rabadà va explicar com en la temporada anterior, quan la festa va celebrar la seva 25a edició, es va apostar per un canvi en el format, que va acabar resultant tot un triomf. «Enguany l’hem repetit, millorant alguna cosa», va subratllar. La carpa resguardava del vent a centenars de persones que van anar passant durant tot el matí per tastar diferents vins i productes relacionats amb la vinya i l’olivera. «La veritat és que tot i que el temps ha canviat i fa una mica de frescor, el sol acompanya i estem molt contents», va afegir el president del Celler Cooperatiu de Vila-rodona.

Un miler d’assistents

A dos quarts de dotze del matí, unes 300 persones encara esperaven per poder entrar al recinte. En total, van assistir a l’esmorzar un miler de persones aproximadament, des de les nou del matí fins a gairebé l’hora de dinar.

Des de l’organització asseguraven que les xifres d’assistència eren més altes que les de la 25a edició, quan encara quedava alguna petita restricció per la Covid-19. «Hi ha molta més gent que l’any passat», va assentir Ahmed El Manii, un dels voluntaris en l’organització de la Festa del Vi Jove. Havien previst el volum de gent amb més quantitat de productes com el pa, el tomàquet o l’oli, però no descartaven haver d’anar a buscar-ne més a últim moment.

Els assistents van poder degustar vins joves a la zona de tasts amb inflables per als petits

El president del Celler Cooperatiu de Vila-rodona va justificar les llargues cues per l’èxit de participació. «S’ha de tenir una mica de comprensió perquè servir més de mil esmorzars de forma voluntària, a través de socis i col·laboradors té la seva complexitat». No és un factor només d’aquest any, i Rabadà va assegurar que cada any miren d’anar-ho millorant.

L’esmorzar no és l’únic atractiu de l’esdeveniment. Aquest any han repetit les visites a les instal·lacions de la cooperativa amb explicacions històriques i fotografies, i els inflables a l’exterior per als més petits de la família. Aquestes activitats es van fer per primera vegada a l’edició de l’any passat. «Intentem cada any anar fent una pesseta més i anar corregint coses per millorar», va manifestar Rabadà. Les persones que van adquirir el tiquet de vuit euros per l’esmorzar, van poder assistir a alguna de les tres visites amb guia que es van realitzar a les onze, a les dotze i a la una del migdia.

Per la seva part, l’alcalde de Vila-rodona, Ramon M. Bricollé, va apuntar la importància de tots els agents i voluntaris que formen part de l’organització d’aquesta festa. «És molt important tota la col·laboració que hi ha a nivell de poble», va assegurar el batlle.

«Nosaltres encantadíssims del fet que la Cooperativa Agrícola continuï organitzant aquesta festa, és impressionant la gent que hi ha en aquest típic esmorzar que agrada a tothom» va afegir.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari