Maria Ramon guanya el Teresina Martorell del Vendrell

Són els veïns els que proposen les candidatures

| Actualizado a 21 marzo 2023 20:59
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Filòloga, mestra i escriptora, ha dedicat la seva vida a la transmissió del coneixement des de les escoles i el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès. Aquesta dedicació ha valgut a Maria Ramon Caballé per guanyar l’11è Premi Teresina Martorell.

El reconeixement està organitzat per la regidoria de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ de l’Ajuntament del Vendrell.

Recentment, ha estat la guanyadora del XV Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats (2022) que promou l’Associació cultural Helena Jubany Lorente. amb el conte «Arrelant Dèries i Saraus».

Fons documental

Maria Ramon, besneta del notari, historiador i escriptor Jaume Ramon i Vidales, és una col·laboradora habitual de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Va cedir, juntament amb la família Ramon, el fons documental dels germans Ramon i Vidales.

El premi Teresina Martorell porta el nom d’una recordada mestra que ja als anys 20 va incorporar sistemes educatius molt avançats seguint les corrents europees.

La senyora Teresina, com se la coneixia, dóna nom a un premi al Vendrell que reconeix la tasca de les dones i entitats en favor de la societat i en qualsevol àmbit que implique la defensa de la igualtat entre gèneres.

Destaca que són els veïns els que proposen les candidatures pel reconeixement.

Mira qui era Teresina Martorell.

Comentarios
Multimedia Diari