Sílvia Farrero: «Creixell Terra de Pirates és la fira temàtica d’aquest estiu»

Entrevista a la regidora de Turisme. Durant tres dies, des de dissabte i fins dilluns, el nucli històric de Creixell serà l’escenari de la mostra de pirates, amb artesania, alimentació i espectacles

10 agosto 2022 09:56 | Actualizado a 10 agosto 2022 12:04
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quan encara ressona la gresca i la música de la festa major, la vila de Creixell es disposa a viure la primera Fira Terra de Pirates, els dies 13, 14 i 15 d’agost. La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Creixell, Sílvia Farrero, explica els objectius d’aquesta fira i el perquè de la temàtica escollida.

Amb quines expectatives s’ha programat la fira?

L’objectiu a l’hora de muntar una fira sempre és el d’atraure turistes i alhora aconseguir un ambient festiu al municipi. Després de dos anys per la pandèmia apostem per una fira temàtica.

S’havia celebrat anteriorment alguna fira en temporada turística?

Cada any des d’en fa uns quants s’ha celebrat a Creixell una fira medieval durant la Setmana Santa i una altra a mitjan agost. Ens vam proposar fer un gir i programar una fira temàtica a l’estiu. Entre pirates i romans, les dues opcions, vaig decantar-me per la primera; era un tema pendent.

I això?

La fira, Creixell Terra de Pirates, s’inspira en una llegenda de la nostra vila. En temps que la costa catalana es trobava plena de pirates algerians i d’altres llocs, aquests quan podien assaltaven i saquejaven els pobles de la costa, enduent-se molts captius. Diu la llegenda que quan els pirates apareixien a Creixell, els seus habitants col·locaven la imatge de pedra, que encara es conserva a la façana de l’Església parroquial de Sant Jaume, i els pirates en veure-la fugien esparverats.

Creixell, un poble de mercadeig arrelat, oi?

Portem molts anys organitzant aquestes fires per al gaudi de creixellencs i visitants que per aquesta època en són molts, igual que per Setmana Santa. No hem d’oblidar que a Creixell hi ha mercat setmanal força concorregut, amb una important oferta. L’assignatura pendent és trobar la fórmula per desestacionalitzar l’afluència de visitants que donin vida a la nostra població. És un repte pel qual malden molts ajuntaments.

Quantes parades hi haurà i què oferiran al públic?

Entre 20 i 25 parades, distribuïdes pel nucli històric de Creixell, amb un assortiment d’articles d’artesania i queviures de qualitat, com moltes altres fires. Si més no, crec que hi ha alguns trets diferencials. Apostem per un públic familiar i per això es realitza una gimcana infantil refrescant. També hi haurà pinta cares, polseres lluminoses, atraccions ecològiques i una classe de zumba a càrrec de Jorge Giralde, del Càmping Creixell. A més a més, animació, melodies pirates, cercavila, espectacle de foc nocturn i el Softcombat. La fira estarà oberta al públic tots tres dies en horari comprès entre les 10 i les 22 h. Pel que fa a les activitats i els espectacles programats, aquests tindran lloc en diferents escenaris, segons la seva naturalesa: el nucli històric, la plaça Major, la plaça del Mirador i l’Oficia de Turisme de Cal Cabaler.

«Diu la llegenda que quan els pirates apareixien a Creixell, els seus habitants col·locaven una imatge de pedra que els feia fugir esparverats»

I la novetat del trenet, també compta, no?

El trenet turístic que hem estrenat aquest estiu facilitarà el transport cap a la fira dels turistes dels quatre càmpings del municipi i estiuejants en general. Una de les parades és a la plaça del Mirador o, per exemple, una altra a la rambla de les Moreres, a tocar de la fira. En definitiva, visitar la fira, mirar i comprar, gaudir de les vistes des del Mirador, fer un tomb pel poble, fruir d’un bon àpat als nostres restaurants i un passeig. Sens dubte, un cap de setmana complert, força atractiu per a famílies senceres, atès que d’atractius n’hi ha per a tothom.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari