Els cantants Julen i la vallenca Mariona Escoda presenten l’espot que centra la campanya del Carnet Jove per aquest 2023

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, destaca l’aposta del carnet per representar una joventut activa, participativa i diversa

| Actualizado a 13 enero 2023 12:21
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els coneguts músics Julen i Mariona Escoda (de Valls), guanyadora de la primera edició del programa Eufòria de TV3, han estat els principals protagonistes d’aquest vespre de dijous al cinema Phenomena de Barcelona durant la presentació de la campanya per a promocionar el Carnet Jove durant el 2023, que aquest any té per lema “Al teu ritme”.

Davant d’un públic format majoritàriament per titulars del popular carnet -els altres protagonistes de la jornada-, els dos cantants han explicat la seva experiència com a intèrprets i –en el cas de Julen, també com a compositor- de la cançó que s’inclou a l’espot de campanya que promociona el nou Carnet Jove. És la primera vegada en 25 anys que una cançó protagonitza l’espot i que es compta amb dos prescriptors com a protagonistes.

L’anunci presentat aquest dijous 12 de gener es va rodar el novembre passat al Centre d’Innovació Urbana ca l’Alier (al Poblenou, Barcelona) i inclou coreografies i situacions en les quals es mostren diferents dels avantatges que ofereix el Carnet Jove com són l’estudi, l’oci, el lleure educatiu, el reciclatge, el comerç local, els esports, la salut mental, l’art i la dansa.

En un format de preestrena, les més de dues-centes persones presents a l’acte d’aquest vespre han pogut visionar per primera vegada aquest espot, que a partir d’aquest mateix vespre es publicarà a les xarxes socials i demà ja es difondrà a través de la televisió pública catalana, webs, ràdios i d’altres espais amb presència de joves com ara cinemes i universitats d’arreu del país.

Tal com s’ha destacat durant la presentació a càrrec del comunicador Roger Carandell i Viñals, l’objectiu de la campanya és donar a conèixer els avantatges del carnet jove, generar vinculació i notorietat entre joves i promoure l’adquisició i el foment de l’ús del Carnet Jove entre nois i noies de 12 a 30 anys.

La presentació, que ha pres el format de preestrena cinematogràfica amb la presència de catifa vermella amb fotògraf i photocall, ha comptat amb bona part dels 30 joves titulars del Carnet Jove que, juntament amb Mariona Escoda i el cantant Julen, també apareixen com a actors a l’espot. Aquests joves van ser seleccionats d’entre un total de 220 joves que a l’octubre passat van participar als càstings organitzats a Reus, Tortosa, Lleida, Girona i Barcelona.

$!Fotografia de les autoritats que van assistir a l’acte.

“Amb la campanya del Carnet Jove del 2023 volem mostrar una joventut que és diversa, activa, participava i amb empenta per capgirar-ho tot”, ha explicat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, durant la seva intervenció a l’acte d’aquest vespre.

El conseller de l’àrea social del Govern també ha destacat que el Carnet Jove arriba als seus 37 anys d’història amb un nombre de titulars molt elevat, proper als 530.000. En aquest sentit, ha remarcat que això representa el 31% de la població entre 12 i 30 anys i el 55% entre 18 i 25. “I el volem fer créixer cap a segments de joves que no el tenen. Però sobretot, volem que n’augmenti l’ús quotidià i que sigui més útil per als joves tot apropant-los al comerç o els mercats locals”, ha dit. Així mateix, Campuzano ha ressaltat que el Departament aposta per un Carnet Jove que, més enllà dels descomptes i avantatges, apropi els joves a la participació, a la cultura i que esdevingui una eina més al servei de l’emancipació juvenil d’acord amb els eixos estratègics del Govern.

Per la seva banda, la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut –entitat que gestiona el Carnet Jove-, Laia Girós, ha remarcat que “el futur del Carnet Jove passa pels següents reptes: la digitalització, la proximitat i més experiències i activitats pels joves”. En aquest sentit, Girós ha anunciat que el carnet tindrà nova aplicació mòbil durant les properes setmanes.

El Carnet Jove compta avui amb 529.072 titulars d’entre 12 i 30 anys que poden accedir a 7.932 avantatges en formació (14,8%), salut (13,9%), turisme i mobilitat (12,5%), cultura (10,2%), esport (10,2%), tecnologia (8,6%), lleure (4%) i altres (25,6%).

Comentarios
Multimedia Diari