La salut mental uneix Tarragona i Reus en la vuitena edició del Psicurt

El festival de cinema es celebrarà a les dues ciutats del 5 al 8 d’octubre

19 septiembre 2023 11:06 | Actualizado a 19 septiembre 2023 11:06
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Del dijous 5 fins al diumenge 8 d’octubre se celebrarà la vuitena edició del Festival Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Aquest festival de curtmetratges sobre salut mental es consolida un any més i enguany presentarà 27 produccions que concursaran a la Secció Oficial del Psicurt 2023, triades entre els 308 rebuts a concurs. A més de competir en les categories d’animació i ficció, aquests films també optaran al premi del públic, dotat amb 500 euros, que serà escollit per votació popular entre totes les persones que visualitzin els curtmetratges a l’Antiga Audiència de Tarragona i al Teatre Bartrina de Reus. Els curts aborden temàtiques tan interessants com el dol, les addiccions (a substàncies, a les xarxes socials i a les tecnologies), les relacions paternofilials i d’amistat, l’assetjament escolar, l’abús sexual infantil, la discriminació o els prejudicis.

Com en edicions anteriors, més enllà de les projeccions dels curtmetratges i el concurs, també s’han programat activitats paral·leles com l’obra de teatre No m’oblideu mai dirigida per Llàtzer Garcia i un col·loqui posterior amb els actors de l’obra i el psicòleg infantojuvenil Roger Ballescà.

D’altra banda destaca una pel·lícula inaugural sobre el radicalisme islàmic, el dol i l’angoixa titulada Sinjar, d’Anna Maria Bofarull, la primera directora de cinema tarragonina que obre el Psicurt. A més hi haurà projeccions i debats per als centres educatius de Reus i Tarragona, i xerrades amb professionals de la cultura audiovisual i de la salut mental obertes a tothom.

D’altra banda, fins al 30 de setembre, continua obert el període d’inscripció per a la secció Educurt exprés. Aquesta categoria s’adreça a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitat i escoles de cinema.

Comentarios
Multimedia Diari