Vilma Montoliu: «La meditació és una higiene emocional»

Coach especialitzada en gestió de les emocions, presenta ‘Meditar dona vida’, amb què convida a l’autoconeixement

26 noviembre 2022 17:21 | Actualizado a 27 noviembre 2022 07:23
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vilma Montoliu és diplomada en Naturopatia Holística i coach especialitzada en meditació i gestió de les emocions. En Meditar dona vida (Rosa dels Vents), convida a meditar per ser més feliços. A la dutxa, al supermercat, a la feina o passejant. Montoliu té milers de seguidors en YouTube, Spotify o Instagram. La coach va presentar el llibre recentment a les llibreries Adserà de Tarragona i Galatea, de Reus.

Per què hem de meditar?

És com rentar-los les dents o anar al gimnàs. És una higiene a nivell emocional i dels pensaments.

Proposa meditar passejant, treballant... Com es fa?

El llibre pretén que es pugui introduir la meditació sense que ningú se n’adoni. A la feina depèn del tipus de treball, però una persona que està en una oficina tant pot estar fent un exercici de respiració conscient mentre tecleja un correu com pot fer un exercici de consciència amb l’alimentació just abans de menjar. Són petits hàbits que et prenen un minut o dos.

Quins beneficis en té?

Per exemple, dormiràs millor, faràs millor les digestions i te n’adonaràs de quines coses et preocupen i per què. Per últim, t’ajudarà a, de mica en mica, treballar una autoimatge més positiva.

Meditar és deixar la ment en blanc?

No. I m’ho diu molta gent. Amb la meditació busquem separar-nos del que pensem i del que sentim. Esdevenir observadors de tot això que ens passa. És adonar-te del que estàs pensant, deixar marxar els pensaments i quan t’atures un moment i fas aquest esforç, perquè és un esforç, també te n’adones de com et sents. Si estàs disgustat, trist, si necessites fer un canvi en algun aspecte de la vida... Tampoc fa falta tenir un objectiu. És bo tenir una actitud de joc, com en tot. La part bonica és que sempre hi ha coses a millorar i és un camí que dura tota la vida i el portes tu mateix.

Vostè parla de colors...

La psicologia dels colors és molt àmplia i jo no soc cap experta. En el llibre procuro relacionar els colors amb cadascú dels txakres. Llavors, fem un recorregut des del lila, que s’associa al tercer ull, a la intuïció, fins al vermell que s’associa amb la connexió amb la natura, amb la força, la supervivència. El verd és el txakra del cor que s’associa amb l’amor, la compassió i el blau amb la comunicació...

Meditar suposa explorar coses que potser causen dolor?

Exacte. Hem de tenir aquest valor per entendre que tota aquesta feina ens porta a viure una vida més plena, més feliç i més decidida des de nosaltres i no tant des del que es diu que hem de fer. Això com abans ho fem, millor. Per això també insisteixo molt amb els nens. És molt important que meditin.

Hi ha diferències?

Sí i no. Perquè són els que mediten millor. Hi ha gent que té prejudicis perquè són molt moguts, però tampoc és necessària una meditació en què s’estiguin quiets. Els nens són nens i s’han de comportar com a tal. Tenen energia i es mouen. Benvolgut sigui.

No se l’ha adormit mai ningú?

Si, moltes vegades i també adults. Passa molt. Jo també m’he adormit alguna vegada. Guiant les meditacions no, però meditant, sí.

Comentarios
Multimedia Diari