Vuit representacions a Amposta per fer pensar i entretenir

L’Ajuntament impulsa una nova temporada cultural amb obres tant de nova creació, com basades en publicacions literàries

12 enero 2023 19:46 | Actualizado a 13 enero 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ajuntament d’Amposta, a través de la regidoria de cultura, ha desvelat la programació de la temporada d‘Arts Escèniques per aquest 2023. Aquesta comptarà amb noms tan destacats com Àlex Casanovas, Lloll Beltran o Pere Arquillué i s’hi podran veure obres de nova creació, però també hi haurà un gran pes de l’adaptació literària.

Entre una curada programació que busca dirigir-se als diferents tipus de públic i interessos, hi ha vuit propostes que no obliden la funció crítica de l’art mentre incorporen l’humor, el realisme, la memòria històrica o inclús la pedagogia emocional.

Quatre obres per a adults i quatre per a nens i nenes els caps de setmana a l’Auditori de la Unió Filhamònica. Aquesta és la planificació que s’ha fet per aquesta aposta per la cultura que, un any més, fa el consistori després de la represa estable de la temporada el 2016.

«Vam recuperar la temporada de teatre després que no es programés res a la ciutat des de l’any 2010», recorda l’alcalde de la localitat, Adam Tomàs, afegint que «va ser un encert. Des de llavors hem anat recuperant tant la programació per a famílies amb la Xarxa, que es un èxit de participació, com la programació de teatre i dansa per a un públic adult, que també hem consolidat», diu Tomàs, remarcant que l’equip de govern actual «ha anat incrementant el suport econòmic al sector cultural, i la programació d’espectacles no s’ha quedat fora».

Així, el 8 de gener, la companyia Dreams Teatre va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a un any on les arts escèniques tindran un gran protagonisme amb l’obra infantil La Sireneta i l’illa de plàstic, representació teatral que es proposa sensibilitzar sobre la contaminació dels oceans i la protecció dels ecosistemes marins.

La temporada continuarà al febrer amb un emocionant intercanvi de cartes que relaten de forma íntima dues vides, Cartes d’Amor, de A. R. Gurney, amb Lloll Bertran i Àlex Casanovas. El mateix mes, el públic familiar podrà conèixer la història de Jojo, un orangutan que és rescatat del captiveri i torna al seu hàbitat natural.

El mes de març, la Cia. Apunta teatre portarà a l’escenari de l’auditori l’obra Angle Mort, un repàs còmic sobre l’actualitat i allò que s’escapa de la nostra visió. Per al públic infantil, la Cia. el Replà produccions ha adaptat el llibre Quan les nenes volen alt de Raquel Díaz Reguera, un crit d’empoderament i de lluita pels somnis.

Més adaptacions, en aquest cas, de Quanta, quanta guerra de Mercè rodoreda-proposta compartida amb el cicle de memòria històrica- i del reconegut llibre infantil d’educació emocional el Monstre de Colors d’Anna Llenas , completen la programació del primer trimestre.

Després del FESTICAM, el dia internacional de la dansa i les activitats d’estiu, el cicle acabarà amb El Cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, que narra la història d’un petit poble on, aparentment, mai passa res.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari