Aprenent conductes cíviques des de petits

Iniciativa. Tortosa ofereix una setmana plena d’activitats per fomentar el trasnport públic

| Actualizado a 24 septiembre 2022 12:06
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Educar per formar persones cíviques i respectuoses amb l’entorn i la resta de la societat és un dels principals objectius dels formadors. Aprofitant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, Tortosa ha recuperat els ‘pequeagents, una proposta on l’alumnat de primària acompanya a la policia local pel barri per tal de conèixer millor les normes de circulació i detectar aquelles conductes que no les compleixen.

Aquesta activitat, com moltes altres, va haver de parar-se per la pandèmia. Enguany s’ha reprès amb la participació de prop de 200 escolars de 3r de primària, de gairebé una desena de centres educatius de la ciutat i dels pobles de Tortosa. Així, els alumnes van recórrer carrers pròxims al centre educatiu per observar els cotxes indegudament estacionats mentre els agents explicaven per què l’aparcament no era correcte.

Posteriorment, els estudiants deixaven un paper a l’eixugaparabrisa on es podia llegir «l’informem que el seu vehicle realitza una infracció de trànsit. Per millorar la mobilitat i la seguretat viària, li demanem que estacioni correctament».

L’últim centre a dur a terme aquesta activitat ha estat l’Escola de Ferreries, sumant-se ahir a la iniciativa. José Carlos Arasa, director del col·legi assenyala que «l’educació és la base del futur. Treballem amb els alumnes aspectes del currículum que són valors afegits a les matèries. L’educació vial i el foment de la mobilitat sostenible és el futur. Hem de fer que els nostres alumnes, els futurs ciutadans de la nostra ciutat, siguin el més cívics possible i, treballant des de la base, ho aconseguirem».

Per la seva banda, Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, explica que l’objectiu dels ‘pequeagents’ «és conscienciar des de ben petits que cal respectar les normatives, que els cotxes sí que s’han d’utilitzar però s’ha de fer degudament. Per tant hem d’aprofitar esta setmana de la mobilitat per poder explicar tota la normativa i impulsar estos valors, que són d’una bona circulació i, sobretot, el respecte per tots els vianants».

Mobilitat sostenible

Durant la participació de la capital del Baix Ebre a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, s’han organitzat diverses activitats, però posant aquest especial èmfasi en les propostes dirigides al públic infantil per inculcar hàbits des de petits.

Així, a més de l’activitat de petits agents, també s’han realitzat sortides a l’estació d’autobusos i un concurs de dibuix, a més d‘activitats en bici, que es van dur a terme durant el dia sense vehicles al passeig Moreira.

D’altra banda, en la setmana també ha col·laborat el col·lectiu cultural Dillums d’Arts al Forn, oferint relats curts als passatgers que viatjaven a bord de les línies L2 i L3. «L’objectiu, és este, potenciar la mobilitat sostenible, fer que la gent cada dia vagi més a peu, en bicicleta o transport públic», conclou Roigé.

Comentarios
Multimedia Diari