El CAP de Roquetes acollirà serveis de rehabilitació a partir de l’any que ve

Avancen les obres d’ampliació del centre d’atenció primària en mil nous metres quadrats, amb un cost previst de 2,9 milions d’euros

18 septiembre 2023 19:05 | Actualizado a 19 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avancen les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Roquetes, on l’any que ve està previst que s’hi traslladin els serveis de rehabilitació de baixa i mitjana complexitat, ara al CAP Baix Ebre de Tortosa i a l’Hospital Verge de la Cinta. Les obres van arrencar aquest estiu, i ja s’hi poden veure màquines i operaris aixecant la construcció. El projecte compta amb una inversió de 2,9 milions d’euros finançats amb fons europeus NextGeneration. L’ampliació és de 1.068 metres quadrats i té com a objectiu traslladar l’activitat de rehabilitació ambulatòria del CAP Baix Ebre i part de la rehabilitació ambulatòria de baixa i mitja complexitat de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC).

L’obra consisteix en un edifici annex a l’actual CAP Roquetes que constarà d’una àrea de recepció de 120 metres quadrats, una àrea tècnica de gairebé 600 metres quadrats que inclourà gimnàs, vestidors, 15 boxs de tractaments i fins a 8 sales, entre elles una d’hidroteràpia i, finalment, àrees de suport i de personal.

L’objectiu d’aquesta ampliació és traslladar l’activitat de rehabilitació ambulatòria de baixa i mitjana complexitat de l’HTVC al nou espai, amb la finalitat de destinar els espais actuals a activitats assistencials específiques d’un hospital de referència. A més, es pretén acostar aquests serveis als usuaris mitjançant una ubicació més accessible per a la població, segons afirmen des de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre. Així mateix, aquesta ampliació permetrà traslladar l’activitat de rehabilitació del CAP Baix Ebre, fet que segons Salut facilitarà poder destinar nous espais del centre situat al barri de Ferreries a consultes polivalents, «per dur a terme activitat assistencial de diferents serveis del territori».

Des de la Regió Sanitària es destaca el fet de focalitzar la rehabilitació ambulatòria en un punt, ja que al seu entendre servirà per millorar la coordinació i la cohesió dels professionals de rehabilitació extrahospitalària mitjançant la concentració de tota aquesta activitat en un sol centre.

Polèmica a Tortosa

La portaveu de Junts per Tortosa i exalcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, ha lamentat a través de les xarxes socials que «el Govern de la Generalitat d'ERC segueixi eliminant activitat i serveis de salut de Tortosa». «Vam denunciar que érem l’única capital de territori sense servei de pediatria i continuen traslladant serveis fora del municipi. I ara amb més facilitats...sense cap oposició de l'Ajuntament», remarca.

A preguntes dels periodistes, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha recordat a Roigé que l’aprovació del pla funcional del trasllat d’aquests serveis de rehabilitació es va fer quan ella era alcaldessa a la ciutat. Pel que fa al servei de pediatria, instal·lat al CAP de Roquetes de les la pandèmia de la Covid-19 al 2020, Jordan afirma que continuaran treballant per al seu retorn a la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari