Tortosa reclama el servei de pediatria, que es presta al CAP de Roquetes des del 2020

També demana que no es traslladi al municipi veí la rehabilitació del CAP Baix Ebre i l’hospital

02 octubre 2023 19:36 | Actualizado a 03 octubre 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Tortosa reclama al Departament de Salut el retorn del servei de pediatria a la ciutat, que des del març del 2020 amb la pandèmia de la Covid-19 es va traslladar al CAP del veí municipi de Roquetes. La moció presentada pel grup de Junts per Tortosa va comptar amb els vots favorables de Movem Tortosa-PSC i el regidor de la CUP, mentre que ERC hi va votar en contra. La moció també insta la Generalitat a no traslladar al CAP de Roquetes, tal i com s’ha anunciat, l’activitat de rehabilitació ambulatòria del CAP Baix Ebre i part de la rehabilitació ambulatòria de baixa i mitjana complexitat de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), a partir de l’any que ve.

La portaveu de Junts, Meritxell Roigé, va denunciar el que considera una «clara voluntat de Salut d’anar desmantellant, deixant sense els serveis que li pertoquen a Tortosa com a capital de vegueria». Roigé va recordar que, com alcaldessa el passat mandat, ja va presentar diverses queixes als diferents consellers de Salut, com també ja es va posicionar el ple instant a un retorn que no s’ha produït.

L’alcalde de la ciutat, Jordi Jordan, i el seu grup, Movem Tortosa-PSC, es van comprometre a seguir treballant per recuperar el servei pedriatria, amb un pla de retorn progressiu, i evitar la sortida dels de rehabilitació.

Per contra, l’altre soci del govern municipal, ERC, va votar en contra. La primera tinent d’alcalde, Mar Lleixà, va afirmar que el servei de pediatria és d’àmbit territorial, que Salut treballa per optimitzar els recursos sanitaris i que no s’ha rebut cap queixa de les famílies.

Nou hospital

Lleixà va assegurar que la moció era «populista i centralista», a més d’una «cortina de fum» per amagar que l’anterior govern «va malgastar 600.000 euros en la compra d’uns terrenys on la normativa no permetia construir el nou hospital».

Roigé va respondre que sí que són vàlids. «Si no es pot construir allà, no es pot en tot el municipi», reblà.

L’alcalde va explicar que ja s’han iniciat els tràmits que es requereixen per intentar reconduir la situació i que els terrenys siguen factibles, i va recordar que sempre ha treballat per aconseguir un nou hospital de referència per a les Terres de l’Ebre a Tortosa.«I ho continuaré fent», remarcà Jordan.

«Alternativa sostenible» a la pista de gel

El ple ordinari del mes d’octubre també va aprovar una moció de la CUP per substituir la pista de gel nadalenca per una alternativa més sostenible. La proposta va comptar amb el suport de l’equip de govern, que va assegurar que treballarà per a fer-ho possible de cara a la campanya del 2024-2025. Per aquest Nadal, la Federació de Comerç, Serveis i Hostaleria Tortosa Més tornarà a instal·lar la pista de gel convencional. Des de la CUP afirmen que una pista sintètica continuarà sent atractiva com a reclam per visitar la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari