En marxa el Fòrum Jove de les Terres de l’Ebre a Amposta

Els estudiants ebrencs tenen durant tres dies l’oportunitat d’informar-se sobre les seves opcions de futur i de dotar-se de recursos per a la recerca laboral i gestió de les emocions

22 marzo 2023 17:57 | Actualizado a 23 marzo 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’hora d’escollir la millor opció per al futur laboral és una decisió important. Sent-ne conscient, l’Ajuntament d’Amposta, des de fa un parell d’anys, s’implica en aquest procés organitzant el Fòrum Jove de les Terres de l’Ebre, un esdeveniment que busca durant tres dies ser un punt de suport i trobada entre joves i recursos i serveis que mostren les possibilitats que s’ofereixen al territori.

El fòrum, que s’allargarà fins demà divendres, preveu atendre a la zona l’espai firal 1 d’Octubre a més de 2.000 alumnes de diferents centres educatius de les Terres de l’Ebre. Durant aquest, hi participaran una quarantena d’expositors i es duran a terme una cinquantena d’activitats.

Centres educatius amb estudis de formació professional, universitats presencials i a distància i escoles tècniques participen en el fòrum informant sobre allò que pugui inquietar als joves a l’hora d’escollir estudis superiors, com calendaris i processos de matriculació, plans docents o sortides professionals.

Pel que fa als recursos, també s’hi poden trobar expositors del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) o de diferents departaments de la Generalitat com Joventut o Igualtat. Paral·lelament a la fira, també s’han organitzat tres dies amb tallers i xarrades a càrrec de professionals de diferents sectors centrats en àmbits com la gestió emocional, la recerca de feina, l’emprenedoria o la mobilitat i s’han habilitat espais d’assessorament, tant educatiu com laboral.

En aquesta mateixa línia, avui se celebrarà una taula rodona per debatre sobre l’emprenedoria i projectes impulsats per joves. Hi participaran el fundador d’Imagine Creativity Center, Xavi Verdaguer, Sara Bel de Kumu Màrqueting, l’advocada especialitzada en gestió empresarial, Anaïs Roca, la dissenyadora de moda Lara Serrano i les fundadores de l’Escoleta Despertant Somnis, Júlia Querol i Àngela Cruelles.

D’altra banda, també s’han obert activitats a famílies i professorat. Durant la jornada d’avui es presentaran recursos centrats en com entendre i donar suport als malestars emocionals dels joves i sobre com el professorat pot donar criteris a l’hora d’orientar l’alumnat per als estudis universitaris.

«Aquest fòrum és un espai que vol trencar una mica d’esquemes i que els joves puguin escoltar veus que els facin, d’alguna manera, poder decidir una mica millor quin és el seu camí i cap on volen dirigir-se», apunta la regidora de Joventut, Carla Bonfill.

Retenir el talent al territori

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, es mostrava satisfet per l’espai consolidat en què s’ha convertit ja el Fòrum Jove amb un ventall molt atractiu d’activitats. «Amposta es converteix, una vegada més, en el punt de referència per al jovent a l’hora de conèixer totes les possibilitats de formació i treball que tenim al territori, perquè el talent no marxi».

En aquest sentit, Tomàs destaca la importància de l’esdeveniment com una forma de buscar oportunitats laborals i assenyala que un altre factor a tenir en compte és el retorn i la retenció del talent al territori. «Aquella gent que ha de decidir en què es forma o cap on deriva la seva trajectòria laboral, que aquí també pugui tenir eines i assessorament en aquest aspecte».

Durant el primer dia del Fòrum Jove es va presentar la iniciativa Ocell de Foc, un projecte que vol oferir atenció a joves de 16 a 30 anys, especialment aquells amb problemàtica de salut mental, per tal de millorar el seu benestar emocional, la integració laboral i educativa i la seva qualitat de vida.

El recurs està impulsat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat i gestionat al territori per La Fundació Gentis, l’associació Atzavara-arrels, Grup Esplai Blanquerna i la Cooperativa Terram, que plantegen actuacions per informar sobre la prevenció i la lluita contra l’estigma de la salut mental i l’abandonament educatiu, donar un servei d’atenció al jovent, oferir suport i orientació i assessorar sobre projectes i iniciatives juvenils.

Comentarios
Multimedia Diari