En marxa el projecte Agroemprèn per modernitzar el sector agrari de l’Ebre

La iniciativa de l’Ajuntament d’Amposta i Eurecat compta amb la participació de l’Escola Agrària o Unió de Pagesos

01 agosto 2022 19:06 | Actualizado a 02 agosto 2022 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ajudar els emprenedors del sector primari ebrenc a ser més competitius, innovar i crear noves fonts de riquesa per al territori. Aquest és l’objectiu del projecte Agroemprèn, que posen en marxa l’Ajuntament d’Amposta i el Centre de Resiliència Climàtica d’Eurecat.

La iniciativa va dirigida a persones emprenedores que no tinguin moltes nocions en el sector agrari, però que vulguin formar-se; així com a les que ja compten amb certs coneixements i volen emprendre i innovar en la seva forma de treballar; i d’altres que tenen una empresa en funcionament i estudien explorar noves línies.

Segons detalla l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, el projecte treballarà en la formació des de quatre punts: les oportunitats i necessitats del mercat en el sector primari, la sostenibilitat en l’agricultura, la tecnologia i transformació digital en el sector i la gestió empresarial, emprenedoria i innovació.

La iniciativa ha aconseguit una dotació de 60.000 euros a través del programa Primer del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, que subvenciona incubadores de projectes innovadors amb base tecnològica i d’especialització territorial. Altres agents implicats en el projecte seran l’Escola Agrària, Agroxarxa d’Unió de Pagesos i altres iniciatives empresarials emprenedores del territori.

Segons destaca el coordinador de l’àrea de Canvi Climàtic d’Eurecat i director científic del Centre en Resiliència Climàtica, Carles Ibáñez, aquest és el primer projecte que es materialitza com a col·laboració amb l’Ajuntament d’Amposta, que és soci fundador de l’ens, «i des de l’Eurecat jugarem un paper important pel que fa a la part formativa i de mentoria».

Per a Ibáñez, «augmentar la competitivitat i l’adaptació dels pagesos, sobretot els joves, incorporar els elements digitals, l’agricultura de precisió o els models de negoci i sostenibilitat són temes crucials, no només per adaptar els cultius al canvi climàtic, sinó perquè és un actiu a l’hora de comercialitzar els productes».

Amb aquest plantejament es pretén captar projectes i persones que puguin resoldre o respondre reptes globals (ODS) i territorials, des de la demanda de producte ecològic al mercat a un tractament de la terra més sostenible, o la innovació en processos més eficients i menys contaminants.

Comentarios
Multimedia Diari