Sor Lucía Caram, pregonera de la Setmana Santa de Tortosa

L’Agrupació de Confraries de la ciutat presenta un programa amb més de vint actes i litúrgies, conferències, concerts i tamborades

| Actualizado a 17 marzo 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La religiosa Sor Lucía Caram serà la pregonera de la Setmana Santa a Tortosa. La Setmana Santa tortosina és un moment esperat entre la societat, que participa activament en els seus actes. El pregó tindrà lloc el dissabte dia 1 d’abril a les 20.30 hores al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa de Tortosa, al carrer Montcada.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat la figura de Sor Lucía Caram com a pregonera de la Setmana Santa i ha recordat la seua vinculació amb projectes que es porten a terme de fa anys a la ciutat de Tortosa per aquells que més ho necessiten, com el programa Invulnerables.

L’Agrupació de Confraries de Tortosa ha presentat el programa per a la propera festivitat al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa. L’alcaldessa Meritxell Roigé ha apuntat que es tracta d’un centre molt estimat a la ciutat pel que representa, alhora que un actiu turístic que acull els passos de Setmana Santa, autèntiques obres d’art amb tot tipus de detalls que mereixen una observació minuciosa.

La presidenta de l’Agrupació de Confraries Cinta Fontanet ha expressat que a la ciutat s’espera la Setmana Santa «amb moltes ganes», després de recuperar la plena normalitat arran la pandèmia. L’any passat ja es van celebrar els actes tal com eren habituals, però encara estaven presents les mascaretes.

La processó de la Passió del Diumenge de Rams (dia 2 d’abril), com l’any passat, tornarà a sortir per la nova plaça de la Catedral i no per la plaça de la Cinta, mentre que la processó del Silenci i del Sant Enterrament realitzaran els seus recorreguts habituals. A les processons hi participen centenars de persones; de fet a la de la Passió s’assoleix el miler.

Al programa d’actes destaquen altres activitats a l’entorn de la Setmana Santa com les tamborades a Remolins i Jesús, concerts, conferències i el Via Creu al Calvari de Tortosa, un espai molt desconegut entre els mateixos tortosins i que la presidenta de l’Agrupació de Confraries ha animat a conèixer.

Enguany també es recupera el concurs de dibuix sobre la Setmana Santa que es porta a terme a les escoles de la ciutat i com a novetat enguany també s’ha preparat un quadernet especial per a xiquets, amb dibuixos dels passos per poder pintar i amb passatemps i jocs. Es pot recollir de forma lliure pel Centre d’Interpretació.

La presentació de l’opuscle serà avui a les 20.30 hores al Centre d’Interpretació, a càrrec de Juanjo Grau, director de la Banda Municipal de Música de Tortosa, per la col·laboració desinteressada i participació de la formació musical en les processons de la Setmana Santa.

75 anys del Pas de la Coronació d’Espines

La Confraria de la Puríssima Sang celebra aquesta Setmana Santa els setanta cinc anys del Pas de la Coronació d’Espines. Obra del artista Claudi Rius, va ser construït l‘any 1948 i consta de quatre figures, que escenifiquen la Coronació d’Espines de Jesús. Son de fusta amb policromia i amb pa d’or.

Durant els darrers mesos la confraria ha fet millores al pas, sobretot a la part de sota, millores en la seua mobilitat, i s’ha renovat tota la part elèctrica, amb instal·lació de llums de tecnologia LED. També s’ha millorat la visibilitat del confrare que porta el pas a les processons. El pas de la Coronació d’Espines va sortir per primera vegada des de l’Església de Sant Jaume.

Comentarios
Multimedia Diari