Territori ultima la nova rotonda de la C-12 a Jesús

L’obra ha millorat el principal accés al nucli urbà des de l’Eix de l’Ebre, on abans s’havia de fer un gir a l’esquerra regulat per un semàfor

| Actualizado a 09 agosto 2022 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Territori de la Generalitat ultima les obres de la rotonda de la carretera C-12 d’accés al poble de Jesús. L’actuació és una llarga demanda de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús per millorar l’accés al nucli urbà, que fins ara es feia a través d’un gir a l’esquerra regulat per un semàfor.

La rotonda ha de millorar la seguretat de la via en aquest punt, on hi ha una gran densitat de trànsit i sovint es formen llargues cues de vehicles. Amb un pressupost de vora 800.000 euros, les obres van arrencar al març i ara ja pràcticament s’han completat, de manera que es regula millor l’accés al nucli urbà.

L’alcalde l’EMD, Víctor Ferrando, celebra que l’actuació s’ha avançat fins i tot als terminis previstos i ara ja només queden els últims serrells, com ara acabar d’instal·lar les proteccions laterals, el sistema de pluvials o l’arranjament dels talussos amb vegetació per evitar l’erosió. Es manté un semàfor a la zona, però només per a regular el pas de vianants (a demanda).

Per contra, continua aturada una altra de les actuacions que formava part del projecte, la millora de l’accés a la zona dels Masets de Pinyol, a tocar de la mateixa C-12. El motiu és un retard en la retirada dels pals del cablejat telèfonic, per part de Telefònica. «Hi va haver una primera actuació però enlloc de traslladar els pals, se’n van instal·lar uns de nous al mateix lloc», lamenta Ferrando.

Comentarios
Multimedia Diari