A Reus, avancem amb pas ferm en matèria d’infraestructures

22 diciembre 2022 19:49 | Actualizado a 23 diciembre 2022 07:00
Carles Pellicer
Comparte en:

Molts anys de feina ingent, treball intens des de la discreció i consens. Aquestes són les claus que han fet possible que el projecte de l’estació de Bellissens tiri endavant definitivament.

Aquesta mateixa setmana, ADIF ha iniciat el procés d’informació pública per a la declaració de necessitat d’ocupació de la finca on s’ubicarà la infraestructura, un pas imprescindible que fa que el projecte estigui cada vegada més a prop. La posada en funcionament de la futura estació, que s’inclou en les actuacions prioritàries del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, està prevista per al 2025. I a principis d’any donarem continuïtat a l’acord en un acte conjunt de l’Ajuntament de Reus i ADIF que tindrà lloc a Reus.

La posada en funcionament de la futura estació de Bellissens, que s’inclou en les actuacions prioritàries del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, està prevista per al 2025

Parlem d’una estació que donarà servei a 1.400 usuaris diaris, que comptarà amb dues andanes, connectades entre elles i amb l’estació amb un pas inferior accessible. Hi haurà zona de parada de taxis i autobusos per garantir-ne la intermodalitat, així com una àrea de kiss & train per a les parades puntuals de vehicles que hi acudeixen a recollir o portar viatgers. Una estació que integra les necessitats de noves modalitats de transport sostenible, com patinets, motos elèctriques o el carsharing. En definitiva, una estació moderna, funcional, plantejada amb criteris de gestió sostenible i adaptada a les necessitats de mobilitat de tota la població. I que actuarà també com a element de dinamització per a una àrea a la zona sud de la ciutat amb un gran potencial de creixement urbanístic i ubicada a l’entorn científic i tecnològic que ja avui integra l’Hospital, la URV i el Tecnoparc.

Més enllà de l’estació de Bellissens, les altres grans infraestructures de futur de Reus també avancen amb passes fermes. La feina feta des de diferents àmbits, entre ells la Comissió Municipal d’Infraestructures o la Cambra de Comerç de Reus, dona els seus fruits amb l’estació de Bellissens, i també pel que fa a l’Estació Intermodal de l’aeroport. Fa uns dies he participat en la reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya, on he tornat a reivindicar la necessitat que els tres aeroports (Reus, Girona i Barcelona) interconnectin les seves estacions ferroviàries per fer una Catalunya més equilibrada i poder donar servei a una massa d’usuaris molt més àmplia. El Ministeri ha reafirmat la posició de l’Estació Intermodal de Vila-seca - Aeroport de Reus, i també s’ha posat de relleu que al Document de Regulació Aeroportuària (DORA) 2022-2026 hi constarà la connexió de l’alta velocitat amb l’aeroport. Un altre pas important. Perquè la connexió amb l’alta velocitat és indispensable perquè l’aeroport de Reus tingui l’impuls definitiu que es mereix.

Les infraestructures que han d’emmarcar els nostres projectes de futur estan prenent l’impuls definitiu per donar a la ciutadania un servei de qualitat

Per garantir que les infraestructures funcionin i que l’aeroport també alci el vol definitivament, des de Reus demanem a Aena i al Ministeri un esforç perquè l’Aeroport de Reus estigui estabilitzat i equilibrat. El turisme està molt bé, però no podem dependre només dels vols xàrters. La ciutadania necessita vols domèstics, si ho entenem com vols nacionals i internacionals a Europa. Ara estem en una situació de puntes molt altes a l’estiu i baixes a l’hivern, i cal potenciar l’equilibri. Ho vaig posar sobre la taula al Comitè de Coordinació Aeroportuària i hi ha consens dels diferents agents implicats en què cal avançar en aquesta direcció.

Tot plegat, i amb l’horitzó proper de la posada en marxa del Tramvia del Camp, demostra que el mapa de les infraestructures que han d’emmarcar els nostres projectes de futur està prenent l’impuls definitiu. Els projectes estan madurs en relació a les necessitats reals, de present i de futur, del territori i del país, i això és així perquè els diferents municipis i institucions que integrem l’espai metropolità hem sabut unir esforços per fer arribar les nostres demandes als espais de decisió i hem aconseguit que se’ns escolti. L’objectiu és clar i evident: donar a la ciutadania un servei de qualitat.

Comentarios
Multimedia Diari