Gràcies

08 junio 2023 18:27 | Actualizado a 09 junio 2023 07:00
Joan Maria Adserà
Comparte en:

Gràcies és una de les paraules que les persones més utilitzem, tot i que moltes vegades la diem com una frase feta, gairebé de manera inconscient, com un signe d’educació i senyal d’empatia respecte als altres.

Si fóssim més acadèmics, diríem que donar les gràcies és una fórmula de cortesia per agrair un benefici rebut. I és en aquesta definició on vull emmarcar aquest article.

Vull donar les gràcies a les dones i als homes que formen part del Servei d’Atenció a Domicili de Tarragona i ho vull fer en nom de la Xarxa Santa Tecla, Sanitària, Social i Docent, però també en nom de la ciutadania de Tarragona.

Després de 15 anys plegats, els camins de la Xarxa Santa Tecla i els dels treballadors i treballadores del SAD se separen. El motiu d’aquesta decisió, molt meditada, ha estat la constatació que les condicions econòmiques que proposa l’Ajuntament no ens permetrien desenvolupar la nostra tasca amb les garanties que nosaltres ens exigim.

Vull donar les gràcies a les dones i als homes que formen part del Servei d’Atenció a Domicili de Tarragona i ho vull fer en nom de la Xarxa Santa Tecla, Sanitària, Social i Docent, però també en nom de la ciutadania de Tarragona

Per això, crec que és el moment de posar en valor tot el treball que han fet per donar suport, ajuda i escalf a les persones més fràgils de la nostra ciutat. Ho han fet en moments molt difícils, posant sempre el servei per davant de tot, molt especialment als inicis de la pandèmia per la Covid, quan les mancances, l’angoixa i la incertesa formaven part de la realitat dels professionals que es dediquen a tenir cura dels altres: sanitaris, personal de les residències, treballadors de suport, entre altres, han acomplert les seves obligacions sense defallir, en qualsevol circumstància.

I en aquest grup, discretament, segurament lluny del focus mediàtic, hi ha les treballadores del SAD que, anant casa per casa dia a dia, han sabut cuidar i ajudar tots aquells que sovint esperaven com a única visita del dia, la del seu cuidador o cuidadora.

Pot semblar una contribució humil, però ha estat un treball ingent i gegantí, a més d’un gran benefici per a la societat. Com deia al començament, avui els nostres camins se separen, i és de justícia agrair-vos la professionalitat que heu demostrat sempre. Amb la vostra feina ens feu millors com a societat i també com a persones.

Gràcies!

Comentarios
Multimedia Diari