Piscina pública sí, però amb
aquest govern és impossible

12 noviembre 2022 17:36 | Actualizado a 13 noviembre 2022 06:00
Sandra Guaita
Comparte en:

El gran projecte del govern d’Esquerra, Junts i Ara Reus, el Centre Aquàtic i de Fitness (CAIF), no ha passat ni tant sols del procés de licitació. Era una mort més que anunciada i denunciada per nosaltres, el PSC, que des d’un primer moment vam desmarcar-nos del projecte de crear una piscina público-privada. Un projecte fallit perquè un cop més el govern municipal decideix tirar pel dret sense escoltar a la ciutadania, a les entitats i als grups municipals. És evident que els reusencs i les reusenques mereixem una piscina a la ciutat, però aquesta ha de ser 100% pública oferint un servei que ara molts ciutadans busquen fora de la ciutat, i no pas competint amb altres clubs de la ciutat que ja compten amb piscines privades.

L’inici del projecte ja va ser més que discutible amb la intenció del govern municipal de que l’equipament fos gestionat per una empresa privada, fent cas omís a la reclamació real de la ciutadania que demanava una piscina pública. El següent pas, també fracassat, va ser la licitació, on tan sols es va presentar una empresa. Que en un contracte tant important com és la construcció i gestió d’un nou equipament esportiu a la ciutat només es presenti una empresa ja no és una bona senyal, tal com s’ha acabat comprovant més tard. Tot i les constants objeccions que hem fet arribar al govern pel que fa a aquest projecte, l’equip d’Esquerra, Junts i Ara va decidir seguir endavant amb el seu desgavell i això ens ha portat fins a aquesta situació límit que, una vegada més, l’únic que ens aporta és un nou ridícul en la gestió d’una ciutat. Pitjor no es poden fer les coses i una prova evident és el fracàs rere fracàs que acumula el govern municipal en les diferents licitacions com ho va ser en el seu dia el nou contracte de la brossa, llargament denunciat pels treballadors, com ho ha estat també la renovació dels parcs de Federico García Lorca i del Roserar, on s’ha hagut de trencar el contracte, i com, finalment, també ho ha estat en la piscina que havia de situar-se a la zona del pavelló, el contracte del qual també s’ha hagut d’acabar trencant.

Els reusencs i les reusenques mereixem una piscina a la ciutat, però aquesta ha de ser 100% pública oferint un servei que ara molts ciutadans busquen fora de la ciutat

L’Ajuntament s’ha vist obligat a cancel·lar el contracte amb l’única empresa que s’havia presentat al concurs, una decisió a la qual s’han vist abocats i no tenien cap altra alternativa, malgrat que aquesta arriba molt tard i deixa la ciutat en un mal lloc. La solució era, des d’un primer moment, pensar en un equipament plenament públic, com sempre hem defensat des del PSC. La construcció d’aquesta piscina s’hauria pogut fer destinant més diners de les arques municipals i buscant finançament d’altres administracions com poden ser la Generalitat, a través de la conselleria d’Esports, o de l’Estat amb el Consejo Superior de Deportes (CSD). Així com buscar altres fonts de finançaments públiques que poden sorgir d’ajudes actuals com podrien ser els Fons Next Generation, per citar algun exemple.

L’Ajuntament s’ha vist obligat a cancel·lar el contracte amb l’única empresa que s’havia presentat al concurs, una decisió a la qual s’han vist abocats

Aquests errors de gestió dels tres partits de govern, Esquerra, Junts i Ara Reus, són imperdonables i l’únic que fan és repercutir sobre tots nosaltres, els reusencs i les reusenques, que el que volem és tenir una ciutat digna, amb uns equipaments moderns i públics que facin de Reus una ciutat capdavantera. No podem seguir ni un any més amb l’actual gestió de govern, necessitem un canvi que vetlli realment per la ciutadania i que compleixi amb tot el que es promet. Ja són moltes les promeses incomplertes, com la de disposar de 1.000 pisos nous d’habitatge de protecció oficial, la piscina, el manteniment del Mercat del Carrilet, etc. Nosaltres som l’alternativa per transformar la ciutat i fer-la un referent al nostre territori.

Comentarios
Multimedia Diari