Reus, ciutat de la ciència i la innovació

Tenim grans empreses i instituts d’investigació que estan posant Reus en el mapa, però cal que des
de l’administració donem l’impuls definitiu perquè la ciutat esdevingui un referent

15 enero 2023 12:08 | Actualizado a 15 enero 2023 12:10
Sandra Guaita
Comparte en:

Reus ha de tornar a ser capital de la ciència i la innovació, tenim grans empreses i instituts d’investigació que estan posant Reus en el mapa, però cal que des de l’administració donem l’impuls definitiu perquè la nostra ciutat es converteixi en un referent i els investigadors i investigadores puguin desenvolupar els seus projectes vitals i científics a la ciutat que s’estimen. Un primer pas per aconseguir que Reus torni a ser un referent és assolir la distinció de ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’, un reconeixement que ens permetria formar part de la ‘Red Innpulso’ on ja hi ha 83 municipis de l’Estat, els quals comparteixen entre ells experiències i projectes. A més, formar part d’aquesta xarxa és un agent cada vegada més actiu de promoció de polítiques noves, com la compra pública d’innovació, el suport a les pimes innovadores i als emprenedors i promou i recolza la participació en projectes del context del ‘Programa Horizonte Europa’.

Hem de ser el pol tractor per generar vincles essencials amb els instituts de recerca, la universitat i les empreses i s’ha de veure reflectit en els pressupostos

El dimecres passat vaig tenir el privilegi de compartir un acte amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, amb qui vam parlar de com milloraria la vida dels reusencs i les reusenques el fet de pertànyer a la xarxa de ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’. I és que aquest serà el primer pas per fer de Reus una ciutat més verda i resilient, amb majors nivells de cohesió social i igualtat. Per aconseguir-ho, des de l’Ajuntament hem de ser el pol tractor per generar vincles essencials amb els instituts de recerca, la universitat i les empreses i s’ha de veure reflectit en els pressupostos.

La ciència i la innovació és un dels nostres eixos clau, on les persones han d’estar al centre de l’acció política com sempre hem defensat, a més de fer una ciutat verda i sostenible. Tots tres aspectes són pilars fonamentals del nostre projecte que han de permetre transformar Reus amb el treball coordinat entre l’administració, les empreses innovadores, la universitat i els centres de recerca. Al seu torn, això farà que la vida dels reusencs i les reusenques millori, ja que generarem nous llocs de treball dignes i ben qualificats i tindrem una ciutat molt més saludable.

Comentarios
Multimedia Diari