Reus, una ciutat viva i cohesionada

15 noviembre 2022 11:49 | Actualizado a 15 noviembre 2022 11:55
Comparte en:

Aquesta setmana s’ha presentat l’ampliació de l’àmbit d’actuació del projecte Reus Espais Vius. Una iniciativa que té com a objectiu revitalitzar locals buits per generar una nova activitat comercial. En aquest sentit, la bona acollida d’aquest programa als ravals de Sant Pere i Robuster, on ja hi ha prevista l’obertura de 14 nous establiments, ha fet que s’incrementi el seu àmbit d’actuació per arribar al raval Martí Folguera i a l’entorn del Pallol, inclosa la plaça de la Puríssima Sang i les Galeries Nou Centre.

Un nou àmbit d’actuació que dona continuïtat a la primera fase del projecte, constituïda pels ravals de Sant Pere i Robuster, amb la intenció de contribuir a generar un ampli eix comercial que connecti al nord amb el raval de Santa Anna i al sud amb el barri del Carrilet.

La compra d’una nau permetrà ubicar-hi un nou mercat més modern que garanteixi la presència de parades de venda de producte fresc i apropi nous clients al barri del Carrilet

En aquest sentit, fa pocs dies es va confirmar la compra d’una nau a l’avinguda Carrilet per ubicar-hi un nou mercat més modern i adaptat als nous temps. Un espai que garanteixi la presència de parades de venda de producte fresc i apropi nous clients al barri del Carrilet. Una nau que passarà de ser un espai sense cap ús definit a un equipament que donarà més vida i dinamitzarà en tots els aspectes aquesta zona de la ciutat.

De fet, aquest és el primer pas d’un projecte més ambiciós que vol impulsar la transformació urbana de la zona sud. Un projecte que vol aconseguir que el barri del Carrilet esdevingui una nova centralitat amb la construcció d’equipaments culturals, juvenils, educatius i d’oci. Tot això, sense oblidar la necessària transformació de l’estació d’autobusos i la futura construcció de l’estació de Bellissens.

Reus és una ciutat en la qual el comerç de proximitat té una importància estratègica i, com a tal, hem impulsat propostes concretes perquè el comerç reusenc segueixi sent un referent

D’altra banda, al nord, hi trobem la vianalització del Raval de Santa Anna que, en aquests moments, està executant la segona fase per arribar fins a la plaça de Catalunya. Una obra que transformarà tot el raval de Santa Anna en un recorregut cívic que convertirà els actuals llocs de pas en llocs d’estada i de relació de la ciutadania. Un nou eix que connectarà el raval, la plaça de Catalunya, la plaça de la Sang i el Pallol.

Reus és una ciutat en la qual el comerç de proximitat té una importància estratègica i, com a tal, hem impulsat propostes concretes perquè el comerç reusenc segueixi sent un referent i generi noves oportunitats a tota la ciutat.

Accions, programes i iniciatives urbanístiques que, a més, volen relligar Reus de nord a sud i d’est a oest, el Reus sencer, amb una clara visió de la ciutat a curt, mitjà i llarg termini. Perquè estem construint una ciutat que prioritzi les persones, les relacions socials i el comerç de proximitat. Una ciutat que avanci de manera conjunta. Una ciutat, en definitiva, més forta, cohesionada i viva.

Comentarios
Multimedia Diari