Albiol ‘mata’ Josep Carreras

29 marzo 2023 19:29 | Actualizado a 30 marzo 2023 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

«M’acaben de comunicar la mort de Josep Carreras, una gran persona que vaig tenir l’honor de conèixer i que em va demostrar que el seu gran objectiu a la vida era ajudar a altres persones. Tot un exemple. Descansi en pau».

Amb aquest tuit, l’exalcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, era dimarts el primer a donar públicament el condol per la mort del tenor català. Només hi havia un problema: Josep Carreras segueix, afortunadament, ben viu. Són coses que té la societat actual: vivim massa accelerats.

Abans de llançar una notícia per internet cal contrastar la seva veracitat. Aquesta feina té un ofici dedicat: periodisme

Dimarts, per anar de pressa i ser els primers a donar la notícia, van matar Josep Carreras, però no és el primer cas que passa. Umberto Eco, del qual parlava l’altre dia, havia explicat que en fer una cerca per internet es podia llegir que havia mort, que s’havia casat amb la filla del seu editor, que estava a punt de ser pare i que projectava obrir un restaurant.

«Internet està fora de control», va lamentar el teòric de la comunicació. Quan diem que el periodisme és més necessari que mai, ens referim a aquestes coses. Tothom pot donar una notícia a internet, però no tothom sap fer-ho amb garanties de veracitat.

Com ha dit el periodista i escriptor nord-americà J.R. Moehringer, «els periodistes hauríem de ser cada vegada més lents».

Comentarios
Multimedia Diari