El marquès també plora

29 noviembre 2022 20:04 | Actualizado a 30 noviembre 2022 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

No sabem si aquesta sequera de prebendes nobiliàries és deguda a la manca de candidats o a què, actualment, ningú no vol entrar a la noblesa. Ostentar un títol nobiliari no és cap privilegi. Ser marquès, comte o baró pot donar molts fums, però avui en dia no implica cap privilegi. L’última regalia que tenien els nobles era disposar del passaport diplomàtic i se’ls va suprimir l’any 1984. Ser noble es considera a Espanya un fet imposable i, per tant, comporta el pagament d’impostos en la modalitat d’actes jurídics documentats.

El rei Felip VI no ha atorgat cap títol nobiliari en els cent mesos que porta de regnat, segons publica l’ABC, el diari monàrquic per excel·lència

En alguns casos pot costar la broma més de 17.000 euros. Heretar un títol nobiliari també tributa. Per exemple, l’altre dia sortia l’esquela de Juan Miguel Ferrer de Sant Jordi y de Montaner, Truyols y Sureda, Marquès de Campo Franco i Caballero del Real Cuerpo de la Nobleza de Madrid, mort a Palma de Mallorca. Si volen heretar el títol hauran d’allargar els cordons. Jo només he conegut un noble, Carles de Montoliu, Baró de l’Albi, un gran home que vivia al castell de Montsonís. Només faltava aquesta: que, a més de tributar per ser noble, hagis de suportar el manteniment d’un castell, al preu que van la llum i el gas. Fuig, fuig!

Comentarios
Multimedia Diari