El poder de la música

20 septiembre 2023 19:15 | Actualizado a 21 septiembre 2023 14:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

El divulgador científic lleidatà radicat a Altafulla Jordi A. Jauset ha explicat al Circol de Reus el potencial que té la música respecte als hàbits de compra. Quan en un establiment hi ha poca gent, posen música lenta perquè els clients s’hi estiguin més estona.

Si el local és ple, activen melodies amb ritme marxós per accelerar la circulació de compradors. Jauset va explicar una anècdota personal d’un amic que va entrar en una joieria a comprar un rellotge que li encantava i un cop dins de la botiga va sonar una melodia que li va portar bells records de la seva dona.

En comptes del rellotge va comprar unes arracades. Cada tipus de música té distinta incidència. «Puc demanar a l’Alexa que posi música per vendre més sabates?», van preguntar des del públic. Era evident que la ponència s’impartia a Reus.

També van sortir altres aplicacions de la música en l’àmbit agropecuari. Per exemple, està comprovat que les vaques que escolten música donen més llet. Joaquim Brufau, de l’IRTA, en va explicar una que em va deixar meravellat.

A les gallines els agrada escoltar la ràdio. El xivarri de les veus les aquieta. Suposo que, algunes emissores, més aviat les deuen atribolar.

Comentarios
Multimedia Diari