El secret de la felicitat

28 marzo 2023 19:25 | Actualizado a 29 marzo 2023 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

A les acaballes segle XIX, Antonio Pont i Pont, un pagès de Tordera d’una família de nou germans, es va traslladar a Tàrrega on va iniciar el negoci de venda d’ametlles que pelava a mà. Amb les primeres pessetes que va guanyar va comprar una descloscadora i després una premsa d’oli.

Poc podia pensar Antonio Pont i Pont que el seu net, Antonio Pont Amenós, presidiria el Grup Borges, una multinacional agroalimentària amb presència a més de cent països de tot el món. En reconeixement de la seva trajectòria empresarial, la societat gastronòmica i cultural Amics del Bacallà de Lleida, que presideix el doctor Àngel Pedra, va investir dissabte soci honorífic Antonio Pont, Ton per als amics.

La societat gastronòmica i cultural de Lleida Amics del Bacallà ha distingit com a soci honorífic l’empresari targarí de Reus, Ton Pont

El secret per estar en forma i ser feliç als seus 88 anys és «tenir una bona alimentació, fer exercici i controlar les emocions», segons va explicar. Afegeixo algun detall que no va revelar: cada matí es menja nou nous, fa migdiada amb pijama i es dutxa sempre, estiu i hivern, amb aigua freda.

En els negocis té dos aforismes de capçalera: «No hi ha vent favorable per a qui no sap a quin port s’adreça» (Sèneca); i «el destí reparteix les cartes, però nosaltres juguem la partida» (Shakespeare).

Comentarios
Multimedia Diari