És Sánchez, estúpid

29 mayo 2023 20:47 | Actualizado a 30 mayo 2023 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

La millor defensa és un atac. Eleccions generals anticipades el 23 de juliol. Hem de suposar que aquesta estratègia era premeditada i ben estudiada. Avui en dia, la política professional disposa de grans estrategs que marquen els plans d’actuació dels polítics. Els socialistes han tingut en el consultor Álex Sanmartín un col·laborador a l’ombra. Barack Obama es guiava pels consells de David Axelrod.

Isabel Díaz Ayuso té a Miguel Ángel Rodríguez (MAR). Pedro Sánchez sembla inspirat en James Carville, autor de la famosa frase que va servir per a la campanya de Bill Clinton el 1992: «És l’economia, estúpid».

James Carville era conegut com el Cajún rabiós. El cajún és una menja superpicant, amb la qual cosa no cal explicar res més sobre el tarannà de Carville. De la seva metodologia destaquen sentències com aquestes: «La política és com fer botifarres.

És desagradable i no vols saber com es fan». «No importa si ets republicà o demòcrata. La política és un negoci fastigós». «El canvi és l’amic del consultor polític». I finalment, el consell que haurà tornat a inspirar Pedro Sánchez: «El 80% de l’èxit a la vida és, simplement, aparèixer». Pedro Sánchez ha tornat a aparèixer.

Comentarios
Multimedia Diari