Millor amb VAR o sense?

06 febrero 2023 18:29 | Actualizado a 07 febrero 2023 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Aquest dissabte ha concentrat tot el rebuig la inhibició del VAR en l’evident interpretació teatral del jugador del Celta, Iago Aspas, quan el jugador del Betis Luiz Felipe li va prendre la pilota de les mans per fer una sacada ràpida.

Les imatges van ensenyar clarament que el davanter gallec es queixava d’un costat en el qual no li van fer ni aire. El muntatge dramàtic d’Aspas va costar la targeta vermella a Luiz Felipe. La conclusió és clara: si amb el VAR l’arbitratge ha de continuar equivocant-se, per què volem el VAR?

Cada jornada futbolística passa alguna jugada que alimenta la polèmica sobre el VAR, sigla anglesa de Video Assistant Referee

L’estament arbitral es defensa amb xifres: en el que portem de competició, el VAR ha comès set errors de 397 intervencions, és a dir, té un 98% d’encerts. És evident que el videoarbitratge disminueix les errades arbitrals, però paradoxalment incrementa la polèmica sobre els àrbitres. Abans només hi havia un col·legiat per criticar. Ara n’hi ha dos.

Tinc un oncle, Pepito Mòdol, que va ser àrbitre de segona divisió i passava per ser molt valent. Una vegada va xiular un penal en el descompte contra l’equip de casa que es jugava l’ascens a primera divisió.

Quan va sortir del camp per tornar cap a casa es va trobar el cotxe panxa enlaire. Hauria passat amb el VAR?

Comentarios
Multimedia Diari