Per la ruta viral del Gaià

05 junio 2023 19:17 | Actualizado a 06 junio 2023 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Els caminadors del Catllar, en comptes de sortir del Pont d’Armentera, ho vam fer des de Querol. Això va permetre començar la caminada pel Gorg Negre, un «indret embruixat i llòbrec format per les aigües fosques del Gaià», segons descriuen els panells informatius del recòndit paratge.

Al Gorg Negre, ara pràcticament sec, s’hi va projectar un embassament l’any 1909 per portar l’aigua a Tarragona i a Valls, entre altres localitats. El pantà havia de tenir una capacitat de sis milions de metres cúbics i havia de ser la solució definitiva als problemes d’aigua de la capital.

Vam fer la ruta del riu Gaià uns dies abans que Marina Pérez Got publiqués al ‘Diari de Tarragona’ l’èxit del paratge perquè s’ha fet viral a Instagram i TikTok

L’any 1931 se’n va tornar a parlar, però després de la Guerra civil no se’n va saber res més. Durant el recorregut pels paisatges forestal i per les passeres del riu vam coincidir amb un grup nombrós de caminadors que venien de Barcelona, potser atrets per Instagram i TikTok.

Nosaltres hi vam acudir orientats per les rutes de Josep Gironès, editades amb paper i tinta per l’editorial Piolet i amb el suport de la Diputació. Tot això també abans que el Govern suec fes un pas enrere en l’ús de les pantalles a les escoles i decidís tornar als llibres de paper.

Som uns pioners, els caminadors del Catllar.

Comentarios
Multimedia Diari