Senyals de gènere neutre

30 noviembre 2022 20:07 | Actualizado a 01 diciembre 2022 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

El Ministeri de l’Interior ha fet públic l’esborrany del decret per modificar el Reglament General de Circulació amb l’objectiu d’actualitzar els senyals de trànsit de les carreteres.

Entre les novetats s’han afegit els senyals que afecten els patinets elèctrics i als denominats vehicles de mobilitat personal (VMP), enginys que han complicat una cosa de no dir la circulació per les ciutats.

Als nous senyals de trànsit ja no serà el nen qui dona la mà a la nena, sinó al revés. Serà la nena qui agafa de la mà al nen. Ep! Hi ha gent que cobra per idear això

També han afegit el senyal que adverteix del perill de la presència de senglars, animals que abans no sortien dels boscos i que ara, a la que et descuides, te’ls trobes asseguts al sofà.

Allò que no podia faltar és l’adaptació dels senyals a la perspectiva de gènere. Al senyal que avisa de la proximitat d’una escola o d’un lloc freqüentat per nens, no serà el nen qui porta agafada per la mà la nena, sinó al revés.

De fet, cal reconèixer que aquest senyal era confús des d’un principi perquè tothom sap que, sobretot en edats tendres, són les nenes les que porten per on volen els nens, molt més sabocs. Em costa més d’entendre el canvi del senyal que indica el pas de vianants on s’ha posat la figura d’una persona de «gènere neutre». Com ho han aconseguit? Tallant el dibuix per la meitat. Vàtua l’olla!

Comentarios
Multimedia Diari