Una nadala tardana

27 enero 2023 19:39 | Actualizado a 28 enero 2023 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Innocenci Serrano-Montagut és especialment conegut per l’obra escultòrica i sobretot pels passos de Setmana Santa. La Pietat de la Confraria dels Dolors de Tortosa i la Flagel·lació i el Crist de la humiliació de la Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona són obres seves.

És d’agrair rebre una felicitació nadalenca que m’envia el seu fill per correu postal, lluny de les presses que ens imposen els whatsapps i els correus electrònics. Encara és més d’agrair quan els desitjos nadalencs i de Cap d’Any van acompanyats d’una reproducció d’un dibuix de la col·lecció sobre temes d’Amposta d’Innocenci Soriano-Montagut.

Acabo de rebre per correu postal la felicitació de Nadal que em remet Miquel-Àngel Soriano-Montagut, fill de l’artista Innocenci Soriano-Montagut Ferré, ampostí universal

El dibuix de la nadala tardana recull la plaça de bous d’Amposta l’any 1955, formada amb una rotllana de carros, amb espectadors a dalt de les teulades i fins a una dotzena de toreros acuitant un solitari bou. L’escena m’ha traslladat a l’Illa de Vinallop, més coneguda com a Illa dels Bous, al mig de l’Ebre, on vaig passar l’altre dia amb el llagut Lo Sirgador.

Al singular illot fluvial, prop de Tortosa, hi viu encara en estat semisalvatge una dotzena de braus, estalvis de costums atàvics. En aquest país tenim de tot. Bous Robinson inclosos.

Comentarios
Multimedia Diari