Jujol hauria anat a votar

27 mayo 2023 21:05 | Actualizado a 28 mayo 2023 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Aquesta setmana hem fet una ruta a peu pel terme de Roda de Berà i m’he quedat de pasta de moniato en descobrir la capella de Mas Carreras, obra de l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol, deixeble i col·laborador de Gaudi.

Pensava que ho havia vist tot en matèria de disbauxa i d’especulació urbanística. Una ermita de Jujol sobreviu ofegada entre blocs d’apartaments a Roda de Berà

L’absis i tota la decoració pictòrica i ornamental interior de la capella de Mas Carreras porten la firma del genial creador. L’amistat de Jujol amb el matrimoni Carreras va fer que es fes càrrec de l’obra entre els anys 1935 a 1948. Actualment, la capella de Mas Carreras de Jujol té enganxada una bateria d’apartaments adossats i rau ofegada entre blocs de pisos turístics. Un dels més propers es diu Cel i Mar, que té nassos.

Encara gràcies que la capella segueix dempeus perquè l’Ajuntament de Roda de Berà la va adquirir als anys 90 i ara està en els circuits històrics i culturals de la població. Ve a tomb treure aquest cas avui que elegim els nostres ajuntaments. Quan votar no era possible, quan als ajuntaments manaven alcaldes posats a dit pels governadors, es van fer les més grans barbaritats urbanístiques per enriquiment de quatre capitostos. Que ningú oblidi que va costar molt recuperar els ajuntaments democràtics. Avui toca votar!

Comentarios
Multimedia Diari