La ràdio i els marcians

12 febrero 2025 20:24 | Actualizado a 13 febrero 2025 20:24
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Un consell molt considerable recomana que si no pots vèncer el teu enemic, associa-t’hi. Això han fet les plataformes de televisió amb el so de les retransmissions dels partits de futbol. La imatge televisiva té l’opció d’escoltar el so de les emissores de ràdio. Moltes vegades s’ha anunciat la mort de la ràdio, sobretot quan va aparèixer la televisió. En canvi, cada nou mitjà de comunicació que ha sorgit ha significat un reforçament de l’invent de Marconi.

Avui se celebra el Dia Mundial de la Ràdio, el mitjà de comunicació que fa més companyia i genera més confiança

L’últim exemple és Internet que ha obert nous formats radiofònics, com els podcast, i més facilitat de connexió sense dependre de les antenes terrestres. La ràdio ha estat protagonista de grans episodis de la història de la comunicació com l’adaptació que va fer Orson Welles de la novel·la La guerra de los mundos. L’emissora CBS ho va emetre com si fos un informatiu i va provocar escenes de pànic entre la població que es va creure que ens estaven envaint els marcians.

Malgrat tot, la ràdio és el mitjà de comunicació que ofereix més confiança dels ciutadans. Segons una enquesta de GAD3, en una escala del 0 al 10, la ràdio obté un 6,4 de valoració; la premsa escrita un 6,1; La televisió un 5,7, les xarxes socials un 4,9 i finalment els missatges privats un 4,6. La ràdio també ha protagonitzat anècdotes humanes molt emotives. En la dècada de 1990, en el programa La nit màgica de Ràdio Tarragona, va trucar un noi per declarar el seu amor per una companya de classe. El mateix programa va propiciar una trobada entre la parella. Van acabar casant-se uns anys més tard.

Comentarios
Multimedia Diari