Se’n foten del Corredor

23 noviembre 2022 20:36 | Actualizado a 24 noviembre 2022 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

La veritat és que feia patxoca la fotografia dels empresaris catalans, valencians, murcians i andalusos, amb els seus respectius governants, sota un gran rètol amb aire de desesperació: «Nuestro país no puede esperar más. Quiero Corredor». Aquesta és la segona vegada que l’Asociación Valenciana de Empresarios (AVE) convoca una cimera a Barcelona per reclamar la infraestructura ferroviària que ha de connectar Algesires amb la frontera francesa pel litoral. Fa un any es va fer una altra concentració empresarial a Madrid amb la mateixa finalitat de pressionar el Govern central. Fa sis anys que fan aquestes exhibicions i el Corredor només està fet a pedaços. Han passat set presidents per La Moncloa i cap ha enllestit el Corredor mediterrani.

«Espanya és radial en comptes de ser circular. Jo m’estimo molt Madrid, però m’estimo més Espanya», ha dit el president de Mercadona, Juan Roig

No només això. Segons el president de l’AVE, el navilier Vicente Boluda, s’han desviat fons europeus destinats al Corredor mediterrani cap a un altre corredor que va d’Algesires a Madrid i Saragossa. Els empresaris han de deixar de fer aplecs de la sardana que no serveixen per a res i han de prendre mesures contundents si volen acabar amb el model de l’Espanya radial. Un tancament de caixes, per exemple.

Comentarios
Multimedia Diari