1.400 habitatges de la Selva del Camp opten a les ajudes per ser més eficients

Entrevista a Enric Roberto, regidor de Medi Ambient i de Promoció del Nucli Antic de l’Ajuntament de la Selva del Camp

27 enero 2023 11:45 | Actualizado a 27 enero 2023 11:54
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nova Oficina Municipal d’Impuls a la Transició Energètica i Rehabilitació que l’Ajuntament de la Selva del Camp va posar en marxa fa uns mesos s’encarregarà de centralitzar i ajudar a tramitar les noves ajudes per valor d’un milió d’euros que ha rebut el municipi per millorar l’eficiència dels seus habitatges més antics. La iniciativa sorgeix de les àrees de Medi Ambient i de Promoció del Nucli Antic, de la mà d’Enric Roberto.

Quin ha estat el camí per aconseguir aquestes importants ajudes dels fons Next Generation?

El camí no ha estat senzill, però aquest milió d’euros és fruit d’un important treball previ que es desenvolupa a escala municipal des de fa temps i que l’estiu passat es va completar amb l’Oficina d’Impuls a la Transició Energètica. En aquest cas, es va redactar una memòria i s’ha fixat un Entorn Residencial de Rehabilitació Programada (ERRP), el qual ha servit per afegir-nos a les partides que la Generalitat gestiona del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol.

Quantes famílies es podran beneficiar de les noves subvencions?

En total, dins de l’ERRP hi ha 1.398 habitatges que compleixen els requisits dels programes de rehabilitació. Tots estan compresos en el nucli antic, l’entorn del Tomb de Muralles i bona part del primer eixample selvatà, construït fins als anys vuitanta del segle XX. La previsió és que les noves ajudes se sumin a les existents que ofereix l’Ajuntament per a rehabilitació en l’àmbit del nucli antic, que guanyaran un nou al·licient.

El municipi ha rebut un milió d’euros dels fons Next Generation de la Unió Europea per tal d’impulsar la rehabilitació dels edificis més antics i millorar l’estalvi energètic

Quina naturalesa han de tenir les actuacions susceptibles de rebre una ajuda?

Les ajudes poden servir per millorar l’accessibilitat als habitatges, la instal·lació d’ascensors o la reparació de la degradació física de l’edifici, sempre que impliquin una millora de la sostenibilitat o l’eficiència energètica. També, actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, així com aquelles destinades directament a la producció d’energia neta, com ara la col·locació de plaques solars.

S’ha estipulat ja l’import que poden tenir les subvencions finals?

Estem pendents de la publicació de les bases, però sí que es pot avançar que el percentatge subvencionable de la inversió anirà directament relacionat amb la millora en l’estalvi energètic que s’acabi produint gràcies a la intervenció. Les famílies en situació vulnerable podran rebre descomptes de fins al cent per cent de la inversió que realitzin.

Comentarios
Multimedia Diari