Als advocats i advocades de Reus que són al costat de la ciutadania sense recursos

El Col·legi de l’Advocacia de Reus i l’Ajuntament descobreixen una placa commemorativa a l’avinguda de Marià Fortuny per fer valer la tasca dels professionals que exerceixen el torn d’ofici als jutjats

| Actualizado a 25 enero 2023 21:40
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus (ICAReus) ha commemorat aquest dimecres 25 de gener la tasca dels advocats i advocades que exerceixen el torn d’ofici en un acte que ha inclòs la descoberta d’una placa commemorativa, ubicada a l’avinguda de Marià Fortuny. La trobada ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, la degana de l’ICAReus, Encarna Orduna Pardo, i la representant de la Comissió del Torn d’Ofici, Cristina Santos Baldomir, que han ofert unes paraules als assistents.

Entre les personalitats que s’han presentat a la trobada, hi ha hagut membres de la junta de govern de l’ens col·legial, advocats i advocades, membres dels Serveis Territorials de Justícia i del Grup de l’Advocacia Jove de Reus i personalitats de l’àmbit polític, així com de l’Ajuntament de Reus.

«Aquest acte vol recordar la tasca que molts advocats duen a terme, tot donant compliment a un servei que és imprescindible, perquè tenen vocació de tenir cura per la ciutat. Treballen perquè tinguem una societat i un món millor», ha dit el batlle.

Tot seguit i en representació de la Comissió del Torn d’Ofici, l’advocada Cristina Santos Baldomir, ha descrit el torn d’ofici com a una «tasca jurídica i social», que és també un «compromís amb la ciutadania», una feina que ha de ser «reconeguda».

La degana de l’ICAReus, Encarna Orduna Pardo, ha dit la seva, també: «El Col·legi porta 178 anys treballant a prop de la gent a través del torn d’ofici». «Aquesta tasca que reivindiquem aquest dimecres, la duen a terme els advocats i advocades, que són al costat de la gent sense recursos ni possibilitats de defensar-se, i és una feina que, sovint, no és prou visible. Us convidem a passar un dia de guàrdia als jutjats amb un dels lletrats, és tota una experiència», ha manifestat Orduna.

La degana de l’ICAReus ha assenyalat, també, que la ubicació de la placa, al davant del Col·legi i de l’edifici judicial, era la més encertada. «El torn d’ofici és una tasca no molt ben retribuïda, a la qual es dediquen moltes hores», ha afegit Orduna, qui ha agraït, a més, a Pellicer, «després de nombroses gestions», poder dur a terme l’acte d’homenatge. Un cop fets els parlaments, l’alcalde de la ciutat i Orduna han fet la descoberta de la placa, que ha anat seguida d’aplaudiments. La dedicatòria de la placa diu: «En reconeixement a l’advocacia del torn d’ofici, que defensa els drets i les llibertats de la ciutadania sense recursos».

Comentarios
Multimedia Diari