‘Espais ocults’ de Reus reobren a la ciutadania

Els dies 7 i 8 d’octubre hi haurà visites gratuïtes a vuit espais patrimonials de la ciutat

02 octubre 2023 20:45 | Actualizado a 02 octubre 2023 21:23
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vuit espais patrimonials de Reus obriran excepcionalment portes a tota la ciutadania aquest proper cap de setmana, 7 i 8 d’octubre, en el marc de Reus Ocult 2023, una proposta de l’Associació Espais Ocults.

En aquesta novena edició de la iniciativa, els edificis que es podran visitar són: l’Espai Boule, Mas Totosaus, Magatzems Llopis, Escola Maria Cortina, la Llotja, el Centre Social El Roser (antiga presó), Casa Gasull i un tram curt del carrer Sant Joan, on hi ha Casa Rull, el dispensari antituberculós i el claustre de l’antic convent de les carmelites.

Tal com han explicat dilluns, 2 d’octubre, en roda de premsa als Magatzems Llopis membres de l’associació, els interessats no caldrà que facin cap reserva prèvia, sinó presentar-se directament a l’espai desitjat. Tots estaran identificats amb un tòtem i hi haurà un grup de voluntaris que els rebran i els facilitaran la visita. També ressalten que, coincidint amb la celebració de l’Any Domènech i Montaner –pel centenari de la seva mort–, s’han volgut incloure espais dissenyats per l’arquitecte, com Casa Gasull i Casa Rull.

«L’objectiu és intentar entendre els edificis, perquè hi són», han explicat els membres de Reus Espais Ocults. També han agraït la «generositat dels propietaris dels edificis» per obrir les portes, alhora que han destacat que alguns d’aquests edificis han estat recuperats recentment, com l’Espai Boule, Mas Totosaus o l’antiga presó del Roser amb el Centre Social. De l’Espai Boule, Alfred Blasi ha recordat les antigues cotxeres Boule com a «un espai que estava molt desaprofitat i que ens va enamorar des del primer moment».

La iniciativa compta amb la col·laboració de regidories de l’Ajuntament de Reus, la Cambra de Comerç de Reus, així com Toldiclas, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona. La regidora de Promoció Econòmica i Coneixement, Noemí Llauradó, ha posat en valor que Reus Ocult «ajudi a explicar la trajectòria de la ciutat a través del patrimoni» i que «la ciutadania ho apreciï».

Comentarios
Multimedia Diari