El Nàutic cedeix la seva documentació a l’Arxiu del Port de Tarragona

Es tracta d’un fons que inclou documentació interna, cartells, programes i fotografies d’aquesta entitat fundada l’any 1878

| Actualizado a 20 enero 2023 13:46
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest divendres, 20 de gener, a les 9h del matí el president del Port, Saül Garreta i la presidenta del Club Nàutic, Andrea Mazzanti, han signat l’acord de cessió de la documentació històrica de l’entitat esportiva a l’Arxiu del Port.

La documentació històrica recollida en 24 caixes contenen acords de Junta des del 1930, estatus i reglaments del Club des de 1920, factures i rebuts des de 1915 i el registre de les persones associades des de 1918 i, correspondència des de 1915.

La cessió inclou documents de les seccions de natació, rem, vela i motonàutica entre 1920 i 1990 amb una considerable col·lecció de cartells, catàlegs publicitaris, programes esportius i de festes des de 1922. També s’inclouen fotografies històriques de les instal·lacions i de les activitats del Club dels anys 60 fins als 90 i algunes publicacions periòdiques dels anys 20.

L’acord estableix la creació d’un inventari del material cedit i la seva digitalització per a garantir una millor preservació de la documentació original i possibilitar una major divulgació.

Una iniciativa amb l’objectiu de preservar part de la història de la ciutat

Aquesta no és la primera vegada que el Club Nàutic de Tarragona confia en el Port de Tarragona per a dipositar els seus fons documentals històrics al seu Arxiu. L’any 2010 ja es va fer una primera cessió de llibres d’actes de l’entitat esportiva i documentació de l’Escola de Marineria.

Tota la documentació lliurada avui serà digitalitzada per a garantir l’accés i preservació de la documentació original i possibilitar les consultes de les persones investigadores i la societat en general.

Les persones responsables de l’Arxiu i del Port de Tarragona han manifestat la seva satisfacció en què, una entitat de l’entorn portuari i marítim com el Club Nàutic de Tarragona, hagi confiat en ells com a dipositaris de la seva documentació històrica, reiterant el fet constatat que els arxius públics són els llocs més adequats per a garantir la preservació i la difusió de la memòria

Comentarios
Multimedia Diari