Repsol: 25 anys de suport i compromís amb les festes de Santa Tecla

El 1998 es va apostar per donar suport a la creació del Ball de Diables infantil, una iniciativa pionera que va representar el naixement de la Santa Tecla Petita

17 septiembre 2023 13:21 | Actualizado a 17 septiembre 2023 13:25
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Teatre Metropol va acollir ahir, dissabte, l’Aperitiu de Santa Tecla, un esdeveniment convocat per Repsol per celebrar que aquest 2023 es compleixen 25 anys de col·laboració de la companyia amb les festes de Santa Tecla i amb la cultura popular i tradicional de la ciutat de Tarragona. Tot va començar el 1998, quan des del complex industrial es va apostar per donar suport a una idea que va presentar el Ball de Diables de Tarragona: la creació del Ball de Diables infantil.

Aquesta iniciativa pionera no només va ser un èxit, sinó que va representar el naixement de la Santa Tecla Petita, ja que altres balls i elements van seguir el camí iniciat pel Ball de Diables en els anys posteriors i van anar posant en marxa les seves versions infantils, fins a arribar a la cercavila petita que coneixem avui: un tresor totalment consolidat i un acte imprescindible dins del programa de les festes.

De fet, moltes d’aquestes versions infantils que es van anar posant en marxa en els anys posteriors van comptar també amb el suport de Repsol: la Cucafera Petita, el Bou Petit, la Víbria Petita, els Negritos Petits, l’Àliga Petita, el Ball de Cercolets Petit... Alhora, la col·laboració de Repsol ha permès tirar endavant projectes d’entitats i balls com la Moixiganga de Tarragona, el Ball d’en Serrallonga, el Ball de Cossis o el Ball dels Set Pecats Capitals... o el Ball de Titans que es va estrenar el 2022.

La companyia va celebrar l’efemèride ahir amb l’Aperitiu de Santa Tecla

Més enllà de l’ajut concret a les entitats del Seguici, Repsol s’ha compromès també amb la difusió de la festa i els seus elements. Durant aquests 25 anys, des del complex industrial s’ha col·laborat amb el programa ‘Santa Tecla a les Escoles’, una iniciativa de divulgació de la cultura tradicional a les escoles de la ciutat, o amb el Puzle de les Festes, una iniciativa del grup de grallers ‘Els Quatre Garrofers’.

Aquest 2023, coincidint amb la commemoració del quart de segle, Repsol no ha faltat a la cita i torna a ser ben present amb les festes. D’una banda, s’ha reeditat l’acord amb l’Ajuntament, que aquest passat dijous van rubricar l’alcalde, Rubén Viñuales, i el director del complex industrial de la companyia a Tarragona, Javier Sancho. D’altra banda, s’ha col·laborat també amb entitats concretes: amb el Ball de Diables de Tarragona, fent possible la renovació dels seus vestits en el marc del seu 40è aniversari; amb la Víbria de Tarragona, que també ha renovat vestuari coincidint amb els seus 30 anys, i amb les quatre colles castelleres de la ciutat: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau.

Comentarios
Multimedia Diari