Firagost posa a prova els Xiquets de Valls

Vella i Joves volen reivindicar-se posant tota la carn a la graella

02 agosto 2017 10:24 | Actualizado a 02 agosto 2017 10:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest vespre, a un quart de nou, la plaça del Blat de Valls tornarà a ser l’escenari d’un nou duel entre els Xiquets de Valls en una diada de Firagost que posarà a prova les dues agrupacions de la capital de l’Alt Camp.

Recollir els fruits de l’assaig

La Colla Vella dels Xiquets de Valls torna a la Firagost, la diada que, un any enrere va veure com descarregava el seu primer 3de10fm. No obstant això, les sensacions almenys a plaça, són un xic diferents de les de fa un any. Encara que pugui semblar una afirmació injusta, el cert és que la Vella «només» ha aconseguit completar un castell de la gamma extra, el 5de9 amb folre descarregat a Altafulla.

Resultadismes a banda, el cert és que la plaça no ha fet justícia a l’intens treball que els del Portal Nou porten fent durant tota la temporada.

L’ensopegada inesperada amb el 3de10 a Sant Joan va tenir-hi molt a veure. Precisament el colós de 10 pisos serà un dels objectius dels d’Albert Martínez, que optarien per atacar prèviament el 5de9 amb folre.

En funció del que succeeixi en aquestes dues rondes, el 4de9sf o el 2de9fm serien els castells escollits, culminant la diada amb el pilar de 7 amb folre.

Fer una passa de gegant

La Colla Joves Xiquets de Valls s’havia caracteritzat per passar el mes de juliol sense pena ni glòria. El cert és que els de la camisa vermella han convertit aquest tòpic casteller en una fal·làcia, ja que han tret molt de petroli, pel que fa als castells de la gamma alta de vuit, com per exemple els castells amb el pilar, o la feina feta amb el 2de8f i l’espadat de mèrit.

De cara a la cita d’avui al vespre, els de Francesc Xavier Ramon apostaran per unir per primer cop aquesta temporada el 3de9f i el 4de9f, aquest darrer encara inèdit, ja que el van desmuntar fa tot just tres dies a Sitges.

El tercer castell dels vermells amb tota probabilitat serà el 5de8, per anotar-se, d’aquesta manera, la primera tripleta de l’any, si bé no s’ha de descartar en absolut una temptativa de 2de9 amb folre i manilles. L’idil·li d’aquesta temporada entre la Colla Joves i el pilar, fa que els vermells tanquin la diada amb el pde7f.

Comentarios
Multimedia Diari