70 vehicles inscrits en el 52 RallyRACC

17 unitats WRC, en una prova que pot ser decisiva per al desenllaç del WRC 2016. 19 cotxes inscrits a WRC2, 6 a WRC3 i 10 a la Fiesta Trophy. Entre els pilots i copilots espanyols destaquen Dani Sordo-Marc Martí. 27 països representats, amb 24 espanyols, 16 francesos i 11 italians. Antepenúltima prova del Campionat del Món FIA, del 13 al 16 d'octubre.

19 mayo 2017 18:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El 52 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2016, presenta una llista d'inscrits –aprovada per la FIA–, en la qual hi ha un total de 70 equips amb la presència de tots els pilots que segueixen les diferents categories del Campionat del Món FIA, del qual aquest ral·li català és l’antepenúltima prova puntuable. Amb els títols encara per decidir, el RallyRACC pot ser una cita pràcticament decisiva de cara a l'adjudicació d'alguna de les corones en joc.

Els 140 pilots i copilots inscrits engloben a un total de 27 països, amb Espanya (24) com el més representat seguit de França (16), Itàlia (11), Noruega (10), Finlàndia (9), Gran Bretanya (9), Bèlgica (8) i Irlanda (7). Aquesta llista d'inscrits l'encapçalen 17 unitats World Rally Car, amb els tres VW Polo R WRC de l'actual Campió del Món, Volkswagen Motorsport, que compta amb el tricampió mundial Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala i el guanyador del 51 RallyRACC, Andreas Mikkelsen. També estarà a la sortida Hyundai Motorsport, que alinearà quatre i20 WRC per a Thierry Neuville, Dani Sordo, Hayden Paddon i Kevin Abbring; M-Sport World Rally Team, amb dos Ford Fiesta RS WRC per Mads Østberg i Eric Camilli; i Abu Dhabi Total World Rally Team, que encara que no segueix completament el mundial 2016 ha triat el RallyRACC per concursar amb tres Citroën DS3 WRC, pilotats per Kris Meeke, Craig Breen i Khalid Al-Qassimi.

Entre els equips no oficials hi ha Dmack World Rally Team (Ott Tänak/Ford Fiesta RS WRC), Jipocar Czech National Team (Martin Prokop/Ford Fiesta RS WRC), Eurolamp World Rally Team (Valeriy Gorban/Mini John Cooper Works WRC), FWRT (Lorenzo Bertelli/Ford Fiesta RS WRC) i el pilot privat Henning Solberg (Ford Fiesta RS WRC).

La categoria WRC2 aporta com és habitual una nombrosa inscripció, potenciada en qualitat pel fet que la prova catalana serà decisiva. 19 són els inscrits amb la majoria de favorits entre ells: Els Skoda Fabia de Teemu Suninen, Armin Kremer, Pontus Tidemand i Jan Kopecky; els Ford Fiesta de Marius Aasen, Frigyes Turan i Sander Pärn; els Citroën DS3 de Pierre-Louis Loubet i Ricardo Triviño; i els Peugeot 208 de José Antonio Suárez i Maciek Szczepaniak, el primer d'ells l'únic pilot espanyol en aquesta categoria.

En la categoria WRC3 són 6 els cotxes inscrits, que encapçalen el veterà francès Michel Fabre (Citroën DS3) i els italians Fabio Andolfi i Damiano De Tommaso (tots dos amb Peugeot 208). Finalment, la monomarca Drive Dmack Fiesta Trophy decidirà el nom del campió a la Costa Daurada, títol al que opten bàsicament dos pilots: Osian Pryce i Max Vatanen.

24 pilots i copilots espanyols

Entre els inscrits, que representen a 27 països, hi ha un total de 24 pilots i copilots espanyols, amb Dani Sordo-Marc Martí (Hyundai i20 WRC, núm. 4) com és obvi en el grup de favorits. Altres equips destacats de casa són els citats José Antonio Suárez-Cándido Carrera (Peugeot 208 R5, núm. 41), Pepe López-Borja Rozada (Peugeot 208 R2, núm. 82), Yeray Lemes-Rogelio Peñate (Ford Fiesta R2, núm. 83), Nil Solans-Miquel Ibàñez (Ford Fiesta R2, núm. 84) i José Manuel Mora-Adrián Pérez (Ford Fiesta R2, núm. 85). A la categoria WRC2 i acompanyant al mexicà Ricardo Triviño hi haurà el copilot espanyol Mario González Tomé.

La 52 edició del RallyRACC, l'únic mixt del Campionat del Món, celebrarà aquest any la 12a edició consecutiva amb l'epicentre situat a la Costa Daurada, amb Salou i PortAventura World com a nuclis encara que la prova disputarà la seva primera prova especial a la ciutat de Barcelona. El 52 RallyRACC sortirà de Salou el dijous 13 d'octubre per disputar aquest dia la prova especial urbana de la capital. Entre el 14 i el 16 d'octubre es correran tres jornades completes de cursa, la primera d'elles amb pis de terra i mixt i les altres dues sobre asfalt, amb un total de 19 trams que totalitzaran 321,08 km cronometrats dels 1.057,23 km de que consta l'itinerari.

 

Comentarios
Multimedia Diari