Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Adam Raga fitxa per TRS Motorcycles, l'equip de Jordi Tarrés

Debut al Trial de les Nacions (19 i 20 de setembre). Tres anys de contracte donen estabilitat esportiva i evolució tècnica.

Redacció

Whatsapp
TRS One, la nova moto de trial nascuda a Catalunya.

TRS One, la nova moto de trial nascuda a Catalunya.

Jordi Tarrés, director esportiu i de R+D de TRS Motorcycles, anuncia el fitxatge del 6 vegades Campió del Món de Trial (outdoor i indoor), Adam Raga, per les properes tres temporades. Aquest anunci coincideix amb la posada de llarg de la nova motocicleta de trial TRS One, que sota la direcció del pluricampió mundial Jordi Tarrés, inicia el seu camí comercial en aquesta part final de la temporada 2015.

Jordi Tarrés: “És un autèntic plaer poder presentar en un mateix acte la nova motocicleta i també qui la pilotarà a partir del cap de setmana vinent. En realitat, hem madurat aquesta possibilitat des de fa alguns mesos i finalment ens hem decidit a iniciar aquest camí. Tenim la TRS One acabada i a punt de competir, i l’Adam Raga es troba en un moment de la seva trajectòria esportiva en la qual els nostres projectes li encaixen a la perfecció, de manera que avui és un gran dia per fer pública aquesta doble notícia”.

Nova aliança entre Adam Raga i Jordi Tarrés

Adam Raga: “Estic molt content de formar part del projecte TRS, que em va entusiasmar d’ençà que el Jordi me’l va presentar. L’acord al que hem arribat és molt positiu per a tots, treballarem amb il·lusió per arrencar amb força un programa molt motivador. Que el Jordi sigui el seu líder és per mi una garantia, perquè sé que es faran les coses correctament, però també ho és perquè jo tractaré amb algú a qui conec perfectament, tant com ell em coneix a mi, la qual cosa vol dir que es treballarà sempre en la mateixa direcció”.

“Fitxar per TRS és un gran pas endavant. Sempre he dit que la meva moto actual és la més competitiva del moment; ara puc afirmar que la TRS que he provat és millor, en tots els aspectes, tot i ser un model estàndard, la qual cosa garanteix que en la versió de competició l’evolució i, per tant, la millora constant, està assegurada”.

Raga arriba a TRS després d’una dura temporada 2015, amb força problemes d’estructura d’equip, però que ha aconseguit superar orientant-la d’una manera admirable i guanyar els dos subcampionats mundials de trial, l’outdoor, que va finalitzar ahir, i anteriorment l’indoor. A més, Adam va líder del nacional. L’objectiu de TRS és el mateix que mou a Adam Raga des que va accedir al trial professional: guanyar. “Que sigui Jordi Tarrés qui estigui al capdavant del projecte ho és tot per mi –afirma Adam–, ell va ser el meu preparador i hem conviscut molts anys, a les curses però també en el dia a dia; d’ell vaig aprendre la manera de treballar, de formar-me, de saber posar a punt la moto… El Jordi ha creat les millors motos que s’han dissenyat mai i pilotar ara la seva última realització és una cosa que em motiva especialment”.

A més dels sis títols mundials (4 indoor i 2 outdoor), Adam ha format part de l’equip espanyol Campió del Trial de les Nacions en 12 temporades, a més de sumar un total de 7 títols de Campió d’Espanya absolut.

Després del Trial de les Nacions, prova en la qual el binomi Raga-TRS farà equip amb els altres tres pilots i marques de l’alineació espanyola, TRS Motorcycles participarà en les tres cites que queden per concloure el Campionat d’Espanya, que Adam lidera, tot això per preparar degudament la temporada 2016, que arrencarà a Sheffield el 9 de gener amb la primera prova del mundial Indoor X Trial, campionat que l’equip seguirà íntegrament com també el mundial i nacional outdoor.

A més dels logotips TRS i Hébo (en el casc), Adam Raga lluirà en aquest final de temporada 2015 els patrocinadors personals que l’han ajudat a dur a terme aquesta difícil campanya, encara que no està decidit quines firmes donaran suport a l’equip a partir de la propera temporada.

La participació d’Adam Raga amb la TRS One forma part d’un programa cent per cent oficial de la marca, sent el director d’Operacions Pablo Delgado i el responsable de Mecànics Paco Roldán.

TRS, el retorn de Jordi Tarrés

El projecte industrial de TRS Motorcycles es crea el 2013 de la voluntat de quatre socis, Jordi Tarrés (director Tècnic i Esportiu), Ricard Novel (CEO), Marc Arañó (director Comercial i de Màrqueting) i Josep Borrell. La participació de l’empresari Novel aporta la solvència financera necessària a un projecte industrial innovador, mentre que l’experiència de Tarrés en la construcció i posada a punt d’una moto de trial i la trajectòria d’Arañó en el terreny comercial i de màrqueting internacional, permeten que la singladura comenci d’una manera sòlida i professional.

El naixement de la TRS One porta madurant-se des de fa anys. Jordi Tarrés i els seus tècnics han estat molts mesos treballant en el prototip de la nova motocicleta, però han esperat a que la conjuntura del mercat i la pròpia situació tècnica del projecte aconsellessin arrencar, amb els objectius ben definits.

TRS aportarà al mercat de manera imminent el seu primer model de trial, el TRS One, en tres cilindrades (250, 280 i 300cc), ampliant-se el desenvolupament de noves cilindrades a partir de 2016. Les instal·lacions es troben a Sant Fruitós de Bages, des d’on es gestionen també els departaments de R+D.

Encara que lògicament el paper d’Adam Raga serà el de líder de l’activitat esportiva, TRS Motorcycles durà a terme una participació progressiva en diferents països, que anirà lligada a la consolidació del negoci i a la gradual implicació dels seus importadors i col·laboradors.

La TRS One que pilotarà Adam Raga compta amb un disseny estèticament atrevit i un xassís de doble bressol d’alumini forjat, amb un motor monocilíndric de 2 temps de 300cc i refrigeració líquida, amb un pes del conjunt de 65 kg.

Tarrés-Raga, una associació que ve des de lluny

Jordi Tarrés i Adam Raga tornen a unir destins en la que en realitat serà una nova trobada d’una vida marcada per l’estreta col·laboració entre tots dos esportistes. Va ser Tarrés qui va donar la primera gran oportunitat a Raga, en aquells temps a Gas Gas. Jordi va assessorar i va mostrar part dels secrets que ara té molt ben apresos aquest pilot natural d’Ulldecona. Durant 10 anys Adam va residir a Rellinars, al costat del Campió, i va entrenar i créixer esportiva i humanament, dia a dia, fins a convertir-se en un pilot Campió del Món.

Curiosament, va ser al Museu Colet on es van presentar alguns dels programa de Gas Gas en els quals Tarrés obrava com mànager de l’equip i Adam com a primera figura d’un team que va liderar el trial mundial durant alguns anys.

El 1997, Adam Raga era un júnior que començava a despuntar en trial. Un dia, Narcís Casas (un dels creadors de Gas Gas) i Jordi Tarrés el van veure entrenar i van apreciar en aquell jovenet bones maneres, tantes que un any més tard, quan Tarrés es va retirar de la competició i va passar a dirigir la competició de Gas Gas, Raga era fitxat i passava a residir a Rellinars, on sota la tutela del pluricampió del món va viure gairebé una dècada.

Adam Raga: “Va ser un inici excepcional, des de 1999 el treball sota la direcció de Jordi va ser enorme. Jo havia estat un autodidacta en els meus inicis, de manera que tenir a una figura com Tarrés treballant per mi, persona a qui admirava i segueixo fent-ho, em va aportar tanta solidesa que jo comprovava com el meu pilotatge creixia i millorava fins aconseguir fer-me un lloc a l’elit del trial. L’estricta manera de treballar de Jordi em va influir i ha estat amb mi al llarg dels anys, ja que sempre he fet el que vaig aprendre al seu costat”.

Adam Raga Sans va néixer el 6 d’abril de 1982 a Ulldecona (Tarragona) i actualment resideix a Taradell (Barcelona). El primer trial en el qual va participar va ser als 6 anys. Considera que la seva victòria més important va ser el Campionat d’Espanya Júnior de 1997 i el seu millor record, guanyar el seu primer mundial indoor, el 2003.

El seu palmarès està forjat d’èxits variats i importants, on destaquen com a títols absoluts els mundials outdoor de 2005 i 2006, i els quatre mundials indoor consecutius de 2003 a 2006. A l’equip espanyol del Trial de les Nacions figuren ni més ni menys que 12 corones, la de 2001 i les de 2004 a 2014, consecutives. En la versió indoor d’aquest equip nacional, Raga ha guanyat el títol consecutivament entre 2003 i 2008.

Al Campionat d’Espanya de Trial outdoor Adam Raga ha vençut en cinc ocasions (2004, 2005, 2007, 2008 i 2010) i l’indoor dues vegades (2004 i 2005).

Temas

  • MOTOR

Comentarios

Lea También