Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Antoni Buqueras: 'Em desperto sense saber on dormiré'

Entrevista al membre de 'Goat Way Team'

Ester Pagès

Whatsapp
Antoni Buqueras ja ha iniciat la travessia amb un cotxe del 92. Foto: CEDIDA

Antoni Buqueras ja ha iniciat la travessia amb un cotxe del 92. Foto: CEDIDA

-Per què decideix aventurar-te en aquesta travessia?

- Aquest projecte és una aventura poc habitual que crec que em pot aportar moltes coses. I a més, em sembla molt interessant aportar el meu granet de sorra i ser solidari.

-En què consisteix la iniciativa, exactament?

- El projecte té dos objectius. D’una banda, fer una donació solidària (unes llibretes que han arribat al Marroc) i aconseguir diners per una associació anomenada Asdent. I de l’altra, arribar amb un vehicle antic i petit fins a Mongòlia passant abans per Londres on el Mongol Rally en què participem té la sortida oficial.

-Una de les condicions és fer el ral·li amb un cotxe vell?

- En aquest ral·li no es tracta d’arribar ràpid al destí sense cap problema, més aviat el contrari. Al marge de la donació, l’objectiu és que els participants experimentin altres cultures i vegin d’una manera ben propera i real tots els països per on passem.

-En quina etapa es troben ara mateix?

- Ara mateix som a Bucarest i comença la part més difícil. Ens allunyem del centre d’Europa, les carreteres estan en mal estat, la gent gairebé no parla anglès i encara queden molts quilòmetres per recórrer.

-De fet, no té experiència en el món automobilístic, oi?

- La veritat és que cap de nosaltres és un expert en mecànica tot i que tenim els coneixements bàsics. De fet, el primer dia ja vam haver de fer la primera reparació canviant un tub del sistema de refrigeració.

-I tenen por de quedar-se pel camí?

- Som molt conscients que és una possibilitat perquè el cotxe és vell i fem molts quilòmetres, però forma part de l’aventura.

-Per què han triat col·laborar amb l’Associació Asdent?

- Coneixem personalment la fundadora i el seu fill, que pateix la malaltia de Dent (que afecta el ronyó), i ens omplia més col·laborar amb ells que fer una donació a qualsevol ONG sense prendre-hi part.

-Quants diners preveuen recaptar per a l’Associació?

- La donació que hem fet de llibretes al Marroc està valorada sobre uns 800 euros i per a l’Associació aconseguirem tot el que estigui al nostre abast, fins i tot després de l’aventura.

-I quant val aquest ral·li?

- El nostre pressupost mínim era de 6.000 euros i hi hem arribat gràcies a tota la gent que ha confiat en nosaltres a través del crowdfunding i als patrocinadors que han col·laborat amb nosaltres, com les botigues d’informàtica BEEP, el taller de mecànica Gestión Integral 4by4, viatges Tarannà, residencies Resa, etc.

-I l’aventura, és com se l’havia imaginat?

- És totalment diferent. Són moltes hores al cotxe i despertar-se cada dia sense saber on dormiràs ni on arribaràs... però la sensació de llibertat i el suport que rebem de tothom és fantàstic.

-I conviure 24 hores amb els altres dos integrants?

- Per sort ens entenem molt bé, però lògicament hi ha moments difícils on s’han de prendre decisions i hi ha alguna discussió que sempre acabem arreglant.

-De fet, el nom de Goat Way Team, ja parla per si sol...

- Doncs sí, com el nom diu traduït al català: Camí de Cabres. Precisament les cabres mai no van pel camí fàcil i això és el que fem nosaltres.

-Què espera treure’n?

- El viatge espero que m’ensenyi tots els valors que la societat occidental no ens ensenya de la mateixa manera i que em faci replantejar la vida que porto avui. Segur que tindrem moltes històries per explicar.

Temas

  • CONTRAPORTADA

Comentarios

Lea También