Antoni Buqueras: 'Em desperto sense saber on dormiré'

Entrevista al membre de 'Goat Way Team'

19 mayo 2017 22:12 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

-Per què decideix aventurar-te en aquesta travessia?

- Aquest projecte és una aventura poc habitual que crec que em pot aportar moltes coses. I a més, em sembla molt interessant aportar el meu granet de sorra i ser solidari.

-En què consisteix la iniciativa, exactament?

- El projecte té dos objectius. D’una banda, fer una donació solidària (unes llibretes que han arribat al Marroc) i aconseguir diners per una associació anomenada Asdent. I de l’altra, arribar amb un vehicle antic i petit fins a Mongòlia passant abans per Londres on el Mongol Rally en què participem té la sortida oficial.

-Una de les condicions és fer el ral·li amb un cotxe vell?

- En aquest ral·li no es tracta d’arribar ràpid al destí sense cap problema, més aviat el contrari. Al marge de la donació, l’objectiu és que els participants experimentin altres cultures i vegin d’una manera ben propera i real tots els països per on passem.

-En quina etapa es troben ara mateix?

- Ara mateix som a Bucarest i comença la part més difícil. Ens allunyem del centre d’Europa, les carreteres estan en mal estat, la gent gairebé no parla anglès i encara queden molts quilòmetres per recórrer.

-De fet, no té experiència en el món automobilístic, oi?

- La veritat és que cap de nosaltres és un expert en mecànica tot i que tenim els coneixements bàsics. De fet, el primer dia ja vam haver de fer la primera reparació canviant un tub del sistema de refrigeració.

-I tenen por de quedar-se pel camí?

- Som molt conscients que és una possibilitat perquè el cotxe és vell i fem molts quilòmetres, però forma part de l’aventura.

-Per què han triat col·laborar amb l’Associació Asdent?

- Coneixem personalment la fundadora i el seu fill, que pateix la malaltia de Dent (que afecta el ronyó), i ens omplia més col·laborar amb ells que fer una donació a qualsevol ONG sense prendre-hi part.

-Quants diners preveuen recaptar per a l’Associació?

- La donació que hem fet de llibretes al Marroc està valorada sobre uns 800 euros i per a l’Associació aconseguirem tot el que estigui al nostre abast, fins i tot després de l’aventura.

-I quant val aquest ral·li?

- El nostre pressupost mínim era de 6.000 euros i hi hem arribat gràcies a tota la gent que ha confiat en nosaltres a través del crowdfunding i als patrocinadors que han col·laborat amb nosaltres, com les botigues d’informàtica BEEP, el taller de mecànica Gestión Integral 4by4, viatges Tarannà, residencies Resa, etc.

-I l’aventura, és com se l’havia imaginat?

- És totalment diferent. Són moltes hores al cotxe i despertar-se cada dia sense saber on dormiràs ni on arribaràs... però la sensació de llibertat i el suport que rebem de tothom és fantàstic.

-I conviure 24 hores amb els altres dos integrants?

- Per sort ens entenem molt bé, però lògicament hi ha moments difícils on s’han de prendre decisions i hi ha alguna discussió que sempre acabem arreglant.

-De fet, el nom de Goat Way Team, ja parla per si sol...

- Doncs sí, com el nom diu traduït al català: Camí de Cabres. Precisament les cabres mai no van pel camí fàcil i això és el que fem nosaltres.

-Què espera treure’n?

- El viatge espero que m’ensenyi tots els valors que la societat occidental no ens ensenya de la mateixa manera i que em faci replantejar la vida que porto avui. Segur que tindrem moltes històries per explicar.

Comentarios
Multimedia Diari