Arranca la nova etapa del Fortuny

El Consorci del teatre, format únicament pel consistori reusenc i la Diputació de Tarragona, presenta 22 espectacles pel primer semestre amb un pressupost de 80.000 euros menys

19 mayo 2017 23:57 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Fortuny estrenarà temporada amb 22 espectacles pel primer trimestre, el que suposa tres muntatges més que l’any passat, però que per contra, comptarà amb un pressupost que s’ha reduït un 7%, respecte l’any anterior, -ja que passa dels 1.026.000 euros als 945.000 d’enguany-. Aquesta reducció ve acompanyada d’un altre canvi substancial en les entranyes de gestió que condicionen l’estructura del Consorci del Teatre Fortuny. Ahir, amb la modificació dels seus estatuts, es va certificar la retirada de la Generalitat de Catalunya i per tant, el conglomerat es queda amb la participació d’un 67% de l’Ajuntament de Reus, amb una aportació de 251.000 euros, i d’un 33% per part de la Diputació de Tarragona, amb una contribució de 250.000 euros. Aquesta transformació de gestió porta a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, a liderar el Consorci i engegar una nova etapa del teatre reusenc que, tanmateix, disposa de la participació del Govern Català d’ un total de 80.000 euros.

El teatre Fortuny tancarà aquest any amb una ocupació mitjana del 80%, una xifra que ha estat significativa per poder quadrar el pressupost de l’any vinent i que té en compte la recaptació de les entrades, segons Josep Margalef, administrador del Consorci del Teatre Fortuny i arrancarà l’any vinent amb una programació que ha titllat de «singular».

Entre els 22 espectacles, un total de 13 només es podran veure a Reus i dos d’ells passaran per la capital del Baix Camp, com l’única parada de tota Catalunya. Aquest és el cas del concert d’Ainhoa Arteta, el 6 de març i l’atrevida obra de teatre de Don Juan Tenorio, una estrena nacional dirigida per Blanca Portillo i que portarà al Fortuny una visió femenina d’aquest personatge de Zorrilla, a través de la qual els espectadors, podran veure un Don Juan Tenorio «innovador, potent i atractiu», va comentar a la presentació Margalef.

Qui donarà el tret de sortida a la programació serà La Ratonera d’Agatha Christie, el 27 de gener, i la seguiran altres espectacles que ja estan triomfant a l’escena barcelonina com L’última trobada, un muntatge que reflexiona en profunditat sobre la vida i que està dirigit i interpretat per Abel Folk que ha fet retornar als escenaris a l’actriu, Rosa Novell.

En el camp del teatre, destaca també el clàssic de Sèneca, Fedra, un espectcale que sota la direcció de Sergi Belbel aglutina actors coneguts com Emma Vilarasau, Mercè Sampietro i Lluís Soler i també El Largo viaje del día hacia la noche de dos monstres de l’escena com són Mario Gas i Vicky Peña.

Enguany, a més, torna el cicle Grans Mestres a Escena, una iniciativa que l’any passat va aplegar fins a 200 espectadors i que de cara l’any vinent el director teatral, Francesc Cerro, versionarà autors clàssics com Shakespeare, Stearns Eliot, Cervantes, Sèneca i Puixkhi i ho farà un dimarts al mes.

Pel que fa a la música, destaca el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana amb un rapsode de luxe, l’actor Pere Arquillué i les òperes L’Italiana in Algeri, Dragonci iTurandot de Puccini.

L’any 2015 el Fortuny podria acabar amb un nou cicle adreçat al públic infantil i familiar, ja que el teatre reusenc està treballant per arribar als més petits i perquè sigui una realitat de cara el quart trimestre.

Les entrades d’alguns espectacles es posaran a la venda dilluns que ve i la resta el dia 30. Es podran adquirir a taquilla i a través del web: www.teatrefortuny.cat

Comentarios
Multimedia Diari