Arriba al Bravium la comèdia de Hollywood, 'Descalços pel parc'

La companyia Dramèdia sota la direcció de Carles Bigorra adapta l´obra que va triomfar als cinemes als anys 60

19 mayo 2017 20:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els carrers no són els de Nova York sinó els de Barcelona. Els protagonistes no són Robert Redford i Jane Fonda sinó els actors de la companyia de Riudoms, Dramèdia Teatre. Però la comèdia continua parlant d’un tema que mou el món malgrat que els anys passin: l’amor.

Es tracta de l’obra, Descalços pel parc, escrita per Neil Simon que als anys seixanta va triomfar a la gran pantalla de Hollywood i que ara l’ha adaptat el director reusenc, Carles Bigorra, per portar-la al teatre Bravium de Reus de la mà de la consolidada companyia amateur, Dramèdia Teatre. Un muntatge que el novembre de l’any passat ja es va estrenar a Riudoms i que va tenir una gran acceptació entre el públic.

Avui a les 21.00 hores i demà a les 19.00, la companyia teatral defensarà a l’escenari una comèdia que segons explica el seu director, s’havia portat a Reus fa més de 10 anys, amb actors com el desaparegut, Jaume Amenós, i amb la traducció del text al català de Mabel Bofarull.

Però avui arriba una comèdia que pretén ser «fresca, ràpida, dinàmica i divertida», explicava Carles Bigorra, «en la que li he volgut donar un punt d’actualitat i li he afegit algun gag més d’humor per fer riure encara més a l’espectador», comentava el director teatral, que es declara un amant aferrissat del gènere de la comèdia.

A més, la tasca de Bigorra ha estat adaptar les referències de l’obra de Nova York a Barcelona amb l’objectiu de «fer-la més pròxima a l’espectador», deia. El resultat ha estat una feina que porta gairebé mig any d’assajos a l’esquena i que «els actors han fet d’una manera espectacular», comentava Bigorra.

Els protagonistes que els espectadors veuran a l’escenari són: Sílvia Font, en el paper d’Arlet i Arnau Castro com a Pol (ells dos conformen la parella que s’ha casat recentment i que decideixen viure junts); Pau Gavaldà que fa de Víctor, un veí molt particular; Tuni Salvadó en el paper d’Estel, la mare que arriba sempre en el moment menys oportú i Jordi Gallisà que encarna en Joan, un operari que destaca per les seves bromes.

Tots ells creen a l’escenari aquest còctel explosiu que parteix de la decisió d’una parella d’anar a viure plegats però que sota aquell sostre no s’hi troben sols. En el seu dia a dia, hi ha una mare no massa equilibrada, un veí excèntric i un pobre operari.

Les entrades d’aquesta comèdia romàntica es poden comprar a la taquilla del teatre Bravium i tenen un preu de 8 euros pel públic general i de 6 euros pels socis de l’entitat.

Comentarios
Multimedia Diari