Arriba el XII Rally Costa Brava Històric

65 automòbils i 8 equips de dues motocicletes estaran a la sortida de Lloret de Mar. Antonio Zanini, un dels 5 guanyadors del Rally Costa Brava presents, al volant d'un Porsche 911. José Lareppe, màxima figura europea de la regularitat, de nou en el Rally Costa Brava. Ivan Tibau, Secretari General de l´Esport, participarà amb un Golf GTI de 1981. Un equip uruguaià s'uneix a la llista de duets francesos, britànics, belgues, portuguesos, andorrans i italians. 7 BMW, entre ells models 2002, 3.0 CSL, 2500 CS, 323, M635 CSI i 325i, i 2 Mini Cooper.

19 mayo 2017 21:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El XII Rally Costa Brava Històric es disputa aquesta setmana, entre els dies 1 i 4, amb Lloret de Mar com a base d'operacions i un recorregut exigent de 1.470 km i 36 trams de regularitat. La base de cursa estarà situada en una ubicació immillorable, l'Hotel Rigat Park & Spa (5 estrelles), mentre que el village, el parc tancat i el podi de sortida i arribada s'ubicarà en l'habitual enclavament del passeig Marítim de Lloret de Mar. Els detalls del recorregut es mantindran en secret fins a l'últim moment per no incentivar els reconeixements, encara que ja és sabut que la ciutat de Barcelona rebrà als participants el divendres 2 d'octubre, a les 20h al Port Olímpic, amb sopar inclòs al restaurant El Cangrejo Loco.

Aquesta XII edició està anunciada per RallyClassics com un ral·li que posarà a prova a tots els participants, ja que, a part de les taules de regularitat o cruïlles amb subtils paranys, els navegants no podran perdre la concentració fins al final de l'últim tram, que s'ha batejat com “Power-Stage”. L'organització de l'esdeveniment garanteix que el guanyador serà un equip en el qual funcionin sincronitzadament tres parts: les mans del pilot, una mecànica fiable i un copilot intel·ligent.

5 guanyadors del Rally Costa Brava estaran a la sortida

65 automòbils de 8 països diferents, juntament amb 8 equips de dues motocicletes, afrontaran aquest Rally Costa Brava amb una evident qualitat en la seva composició. Una amalgama amb diversos models Porsche, BMW i Mini, Volkswagen, Jaguar, Volvo, Opel, Mercedes, Triumph, Datsun, Fiat, Autobianchi, Lancia, Alfa Romeo, Renault, Ford, Citroën i, òbviament, Seat. Pilots d'Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Regne Unit, Portugal, Andorra i Uruguai estaran representats en el ral·li, aquest últim país amb un dels seus grans especialistes desitjós d'evolucionar en les virades carreteres de la Costa Brava.

Encara que molts protagonistes de la història d'aquesta prova estaran a la sortida, un total de 5 guanyadors del Rally Costa Brava Històric afrontaran aquesta 12a edició amb la intenció de sumar un nou triomf: Antonio Zanini (2005), Salvador Tallada (2008), Carles Miró (2011), José Lareppe (2012) i Lluís Pallí (2014).

En motocicletes, lidera la llista de 8 unitats de dues motos l'equip diverses vegades guanyador del Costa Brava: Jordi Martí i Xavier Tibau, amb Honda Africa Twin 650, i les motos del Moto Club Impala de Susanna Permanyer-Lluís Mulero i Oriol Nubiola-Joan C. Gallart.

Antonio Zanini torna al Costa Brava

Únic guanyador del Rally Costa Brava quan era una prova de Velocitat i també de l'actual versió de Regularitat, Antonio Zanini és un mite en aquest ral·li, Campió d'Europa i multi-campió d'Espanya. Finalment utilitzarà un Porsche 911 T de 1968 en companyia del patró del Nou Onze Team, Carlos Beltrán, com a test de preparació del Rally Monte-Carlo Historique en el qual participaran.

José Lareppe, de nou el gran especialista

El belga José Lareppe és possiblement el millor especialista europeu en ral·lis de regularitat, guanyador dues vegades del Monte-Carlo i una del Costa Brava, prova a la qual torna amb el seu eficaç Opel Ascona de 1975 i amb David Lieven a la seva dreta.

Ivan Tibau, un secretari general molt esportiu

Sempre donant suport a les proves organitzades per RallyClassics, Ivan Tibau, Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, prendrà de nou la sortida des de “la seva” Costa Brava (Tibau és natural de Lloret de Mar) amb un VW Golf GTI de 1981, acompanyat de Xevi Ardite.

Sergi Giralt amb un Mercedes 250 de 1969

Habitual de les proves ECO amb Mercedes-Benz, Sergi Giralt i Magdala Prats entren amb la marca alemanya al món dels clàssics estrenant, en el XII Rally Costa Brava Històric, un Mercedes 250 CE de 1969, un vehicle d'impecable estampa que l'equip Quadis aporta amb la intenció de prosseguir un programa.

BMW amb el XII Rally Costa Brava

BMW dóna suport al XII Rally Costa Brava com ve fent des de 2014 en totes les organitzacions de RallyClassics, des de les multitudinàries BMW Classic Series fins a les proves de carretera de les quals el Costa Brava és la més destacada. A més de les unitats necessàries per a la flota de la caravana de seguretat del ral·li, BMW comptarà amb set unitats en competició, entre elles models 2002, 3.0 CSL, 2500 CS, 323, M635 CSI i 325i, a més de dos Mini Cooper.

Felipe Rigat i el seu BMW 2002 Rallye sortirà amb el núm. 5, destacant la presència d'Eduardo Conde i el seu BMW 3.0 CSI de Barcelona Premium (núm. 31) i del periodista Gerard Farré amb un BMW M635 CSI (núm. 57) inscrit per la pròpia marca.

 

Comentarios
Multimedia Diari