Más de Naltros

Arriba l'estiu: tinguem cura de la pell per dins i per fora!

Redacció

Whatsapp
Amanida de colors molt apropiada ara que arriba el bon temps

Amanida de colors molt apropiada ara que arriba el bon temps

S’apropa l’estiu, època de l’any en què el nostre òrgan més extens, la pell, està més exposat al sol i a agressions externes. El sol, tot i ser necessari per la síntesi de la vitamina D, indispensable per a bona salut òssia, és una font pe- rillosa de radiacions no visibles com els raig UVA i UVB que tenen la capacitat de penetrar a la pell. Tenim un sistema de protecció natural format per les vitamines A, C i E i per una altra una proteïna anomenada melanina. Malgrat això la pell no queda totalment protegida.

Cal doncs, començar a preparar-la per evitar eritemes, taques, cremades i arrugues prematures, alteracions del sistema immune, afeccions oculars o càncers de pell i ho hem de fer tant per dins com per fora.

Com en tindrem cura per fora?

Diàriament, matí i nit farem la higiene amb netejadors facials biològics lliures de parabens i parafines. Hem de tenir en compte que el producte químic també penetra a través de la pell. La hidratarem amb cremes adequades a cada tipus de pell i la protegirem amb un filtre solar, preferiblement compost per filtres físics que contenen substàncies minerals. Per una altra banda després de l'exposició al sol és molt recomanat reparar, calmar i hidratar la pell. Ho aconseguim amb l'aloe vera per la seva capacitat antisèptica, regeneradora, analgèsica i antiinflamatòria, amb la camamilla, la calèndula o l'oli de germen de blat.

Com en tindrem cura per dins?

No totes les agressions que pateix la pell provenen de l'exterior, a la pell també li arriben tòxics endògens generats per nosaltros mateixos com a resultat d'una mala alimentació, tabac i alcohol. Una conseqüència d'això és la producció de radicals lliures que són uns compostos altament reactius amb capacitat de destruir o mutar parts importants de les cèl.lules.

Aquest fet és el responsable de l'envelliment i de patologies més serioses. Ens en podem protegir suplementant la dieta amb nutrients amb capacitat antioxidant com els carotens presents en algunes fruites i verdures com la pastanaga, vitamines i minerals que aconseguim a través dels germinats i de la verdura de tots els colors, la vitamina C abundant en la taronja, maduiexes, kiwi, pebrots... la vitamina E que es troba en olis vegetals, germen de blat i cereals integrals. A les llavors i fruits secs crus d'on aconseguim greixos saludables, a la pell i llavors del raïm negre (resverasol), el licopè i el coenzim Q10. La hidratació correcta també és indispensable i la podem aconseguir a base d'aigua mineral, infusions i liquats. A la nostra botiga també trobaràs complements en forma de comprimit que contenen aquests nutrients de què parlem i t'atendrem assesorant-te en què és millor per a tu segons el teu cas.

LA RECEPTA: Amanida de colors. Aquest plat ens proporciona molts dels nutrients que necessitem per mantenir una pell saludable.

Ingredients: 1 pastanaga al vapor, 1 trosset de carbassa al vapor, barreja d'enciams, rabents, germinat d'alfacs, 1 c.p. de germen de blat, 1 c. de barreja de llavors (sèsam- gira-sol, carbassa, lli). Amaniment: suc de taronja i llimona, gingebre ratllat, sal de l'Himàlaia i oli d'oliva. Elaboració: barregem tots els ingredients i amanim segons el gust de cadascú.

Temas

  • SALUD

Comentarios

Lea También