Arriba l'estiu: tinguem cura de la pell per dins i per fora!

19 mayo 2017 22:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

S’apropa l’estiu, època de l’any en què el nostre òrgan més extens, la pell, està més exposat al sol i a agressions externes. El sol, tot i ser necessari per la síntesi de la vitamina D, indispensable per a bona salut òssia, és una font pe- rillosa de radiacions no visibles com els raig UVA i UVB que tenen la capacitat de penetrar a la pell. Tenim un sistema de protecció natural format per les vitamines A, C i E i per una altra una proteïna anomenada melanina. Malgrat això la pell no queda totalment protegida.

Cal doncs, començar a preparar-la per evitar eritemes, taques, cremades i arrugues prematures, alteracions del sistema immune, afeccions oculars o càncers de pell i ho hem de fer tant per dins com per fora.

Com en tindrem cura per fora?

Diàriament, matí i nit farem la higiene amb netejadors facials biològics lliures de parabens i parafines. Hem de tenir en compte que el producte químic també penetra a través de la pell. La hidratarem amb cremes adequades a cada tipus de pell i la protegirem amb un filtre solar, preferiblement compost per filtres físics que contenen substàncies minerals. Per una altra banda després de l'exposició al sol és molt recomanat reparar, calmar i hidratar la pell. Ho aconseguim amb l'aloe vera per la seva capacitat antisèptica, regeneradora, analgèsica i antiinflamatòria, amb la camamilla, la calèndula o l'oli de germen de blat.

Com en tindrem cura per dins?

No totes les agressions que pateix la pell provenen de l'exterior, a la pell també li arriben tòxics endògens generats per nosaltros mateixos com a resultat d'una mala alimentació, tabac i alcohol. Una conseqüència d'això és la producció de radicals lliures que són uns compostos altament reactius amb capacitat de destruir o mutar parts importants de les cèl.lules.

Aquest fet és el responsable de l'envelliment i de patologies més serioses. Ens en podem protegir suplementant la dieta amb nutrients amb capacitat antioxidant com els carotens presents en algunes fruites i verdures com la pastanaga, vitamines i minerals que aconseguim a través dels germinats i de la verdura de tots els colors, la vitamina C abundant en la taronja, maduiexes, kiwi, pebrots... la vitamina E que es troba en olis vegetals, germen de blat i cereals integrals. A les llavors i fruits secs crus d'on aconseguim greixos saludables, a la pell i llavors del raïm negre (resverasol), el licopè i el coenzim Q10. La hidratació correcta també és indispensable i la podem aconseguir a base d'aigua mineral, infusions i liquats. A la nostra botiga també trobaràs complements en forma de comprimit que contenen aquests nutrients de què parlem i t'atendrem assesorant-te en què és millor per a tu segons el teu cas.

LA RECEPTA: Amanida de colors. Aquest plat ens proporciona molts dels nutrients que necessitem per mantenir una pell saludable.

Ingredients: 1 pastanaga al vapor, 1 trosset de carbassa al vapor, barreja d'enciams, rabents, germinat d'alfacs, 1 c.p. de germen de blat, 1 c. de barreja de llavors (sèsam- gira-sol, carbassa, lli). Amaniment: suc de taronja i llimona, gingebre ratllat, sal de l'Himàlaia i oli d'oliva. Elaboració: barregem tots els ingredients i amanim segons el gust de cadascú.

Comentarios
Multimedia Diari