Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Biotronik llança un dispositiu subcutani per monitorar pacients amb arítmies

Maria Lucea

Whatsapp
Imatge del dispositiu per controlar les arítmies

Imatge del dispositiu per controlar les arítmies

Biotronik, líder fabricant de la tecnologia mèdica cardiovascular i endovascular, anuncia que s’han realitzat els primers casos amb el seu nou monitor cardíac inserible subcutani en pacients espanyols, en què l’Hospital del Mar (Barcelona) és un dels centres pioners.

El nou dispositiu BioMonitor 2 està dissenyat per a la detecció contínua, altament precisa i de confiança, d’esdeveniments cardíacs en pacients amb fibril·lació auricular o síncope.

«Aquest nou monitor proporciona senyals d’alta qualitat en tot tipus de pacients», comenta el doctor Vallès, coordinador de la Unitat d’Electrofisiologia i Arítmies de l’Hospital del Mar de Barcelona. «L’ona P i l’ona R són fàcilment detectables i la discriminació del ritme és altament específic. A través de les transmissions diàries de les dades del pacient, podem obtenir una visió clara i oportuna d’esdeveniments clínicament rellevants fins i tot abans de començar un tractament adequat», afegeix el doctor Martí, cap de servei de Cardiologia i Unitat Coronària de l’Hospital del Mar.

Un estudi pilot realitzat recentment a Austràlia demostra un percentatge superior al 90 per cent de fiabilitat de la transmissió diària de Biotronik Home Monitoring, excedint, d’aquesta manera, els estàndards del sector.

A més, el dispositiu té una capacitat de més de 60 minuts de temps de gravació d’electrocardiogrames (ECG) i pot transmetre fins a sis ECG subcutanis diaris via monitoratge domiciliari.

A més dels seus beneficis de diagnòstic, el servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Central de la Defensa Gómez Ulla de Madrid ressalta la facilitat en la seva inserció, ja que el BioMonitor 2 es pot col·locar en menys de dos minuts.

«El seu disseny permet que el monitor sigui fàcilment adaptable a l’anatomia del pacient i la cicatriu que deixa és molt petita. A més, esperem que tingui una facilitat d’extracció molt alta quan sigui necessari retirarli al pacient, consideració que hauria de tenir-se també molt en compte», destaca el doctor Rubio, cap de la unitat d’estimulació cardíaca del servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Central de la Defensa Gómez Ulla.

El BioMonitor 2 compta amb tecnologia BIOTRONIK ProMRI i està aprovat per a les exploracions de tot el cos, tant en 1,5 i 3,0 T. La durada mitjana de la bateria és de quatre anys, superant l’estàndard de tres anys de la indústria.–

Temas

  • SALUD

Comentarios

Lea También