Capturar la innocència

Cristina Cabré ha estat l’última seleccionada del cicle El Fotògraf Convidat. Amb ella s’acaba la proposta, que ha destacat la feina de 57 professionals tarragonins 

09 diciembre 2017 17:33 | Actualizado a 09 diciembre 2017 17:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cristina Cabré és l’última fotògrafa convidada de l’any, un reconeixement a professionals tarragonins que promociona la seva feina a través dels canals de Cultura de l’Ajuntament. Un reconeixement que la fotògrafa va acceptar amb il·lusió, un cop superada la por inicial: «Vaig pensar que encara em queda molt per aprendre, però després m’ho vaig agafar com una oportunitat». Fa tres anys que Cabré es dedica exclusivament a la fotografia, una activitat que va sorgir com un interès paral·lel a la seva carrera de delineant.

Les fotografies que ha escollit Cabré pel cicle del Fotògraf Convidat les va realitzar expressament per l’exposició. No és un requisit que les fotografies tinguin una vinculació directa amb Tarragona, sinó que siguin representatives del fotògraf, motiu pel qual ella va captar cinc moments diferents amb nens i nenes. I és que els infants solen ser els protagonistes de la feina de Cabré. Nens i nenes en situacions tendres i càndides i amb un component espontani. El somriure d’un infant és la principal font d’inspiració de l’artista, que prefereix fotografiar nens i nenes en situacions naturals.

«El que m’agrada és transmetre l’emoció d’un nen, la seva rialla, la mirada. Les sessions de fotografia han de ser divertides, que els nens s’ho passin bé, perquè l’espontaneïtat es reflecteix després en les imatges», assegura Cabré. Així, la infantesa i la innocència que se’n desprèn són l’eix conductor de les fotografies escollides pel Fotògraf Convidat, juntament amb la seva estètica vintage. La fotògrafa ha envellit les imatges, donant-los-hi un caràcter evocador del pas del temps. Amb tot, les seves fotografies aconsegueixen un aspecte eteri, propi d’un conte de fades, en què els nens i nenes són els protagonistes.

Els colors del bosc

Cabré es considera una persona marinera, però el seu escenari preferit per fotografiar nens i nenes és el bosc. Les tonalitats de les fulles dels arbres l’ajuden a crear l’ambient idoni perquè els infants se sentin més còmodes. «M’agrada molt el mar, però ara li he trobat el gust verd de la natura. És on queda més maca la imatge, les tonalitats de verd i marró, el desenfoco del fons, la llum adequada que passa entre els arbres...» explica Cabré, tot i que assegura que és simplement com se sent còmoda ara mateix, però que podria canviar d’opinió d’aquí a un temps. 

Les famílies que contacten amb ella per contractar una sessió fotogràfica acostumen a conèixer la seva feina, el que significa que li donen la confiança d’escollir la localització de la sessió. Això li dóna llibertat a l’hora de desenvolupar el seu propi estil de fotografia: «El boca a boca funciona molt, les famílies ja saben com treballo i acostumen a posar-se a les meves mans»

La fotògrafa convidada exposarà les seves imatges amb la resta de fotògrafs seleccionats aquest any el dia 13 de desembre, i fins al 13 de gener, a l’espai turisme de Tarragona. Cabré serà l’última exposició del cicle, que acaba després d’haver homenatjat la tasca de 57 fotògrafs des del 2013.

Comentarios
Multimedia Diari