Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Carles Castell narra la debilitat amb 'Set pecats'

L'escriptor reusenc presentarà el recull de contes aquest divendres a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus (19.30 hores)

Cristina Valls

Whatsapp
Carles Castell és l’autor del llibre de relats ‘Set pecats’, el qual es presentarà el 23 de març a Reus. FOTO: Cedida

Carles Castell és l’autor del llibre de relats ‘Set pecats’, el qual es presentarà el 23 de març a Reus. FOTO: Cedida

Humor, ironia i molta complicitat són alguns dels ingredients que l’escriptor reusenc Carles Castell ha abocat al seu darrer llibre anomenat 'Set pecats' (Edicions del Bullent, 2018), el qual presentarà aquest divendres, 23 de març, a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus, a partir de les 19.30 hores.

Al volum, l’autor parla obertament  de la supèrbia, la gola, la ira, la mandra, la luxúria, l’avarícia i l’enveja, unes febleses que mira d’encabir en una sèrie de contes amb l’objectiu de fer viatjar el lector.

La finalitat dels seus escrits és empatitzar amb el lector defugint judicis i alliçonaments morals

«En cadascun dels relats, la figura de l’escriptor o l’escriptora és l’instrument per mostrar la debilitat de l’ésser humà», concreta Castell. I és que la finalitat de cadascun dels seus escrits és buscar l’empatia amb qui el llegeix. Defugint, això sí, de cap judici o alliçonament moral. 

«Aposto perquè la gent se senti identificada amb el que llegeix i que, fins i tot, faci la seva pròpia interpretació. El meu objectiu és fer reflexionar, però  sense  donar grans dosis filosòfiques. A través d’un llenguatge planer i senzill explico una història en la qual el protagonista cau en la contradicció. Un entrebanc amb el qual pot ensopegar qualsevol mortal», expressa l’autor reusenc.

A través d'un llenguatge planer i senzill, l'escriptor explica com els seus protagonistes  cauen en les contradiccions

Així doncs, Castell se submergeix dins l’odi de l’escriptor cap a les paraules, d’aquell autor que es creu invencible a la resta i de l’acumulador de mèrits per pura ambició, entre  altres perfils. 

Els orígens del volum
Voler escriure sobre els set pecats capitals va sorgir durant l’escriptura d’un relat sobre l’enveja, sorgida entre dos escriptors. «Va ser llavors quan se’m va encendre la bombeta. Vaig pensar en agrupar les misèries per les quals pot passar l’ésser humà durant la seva vida. I, per no deixar passar l’oportunitat i guardar la idea en un calaix, vaig decidir presentar-me al 61è Certamen Literari Castellum Ripae. Va sortir bé», relata Castell. 

De fet, va ser al concurs on aquest autor va obtenir el Premi Soler i Estruch de narrativa curta (2017). D’una manera o d’una altra, va aconseguir escriure el que tenia al cap. Va ser així com un treball de prop d’un any i mig va donar lloc al projecte Set pecats. 
I és que, com bé diu Castell, «escriure sobre herois és avorrit».

«Parlar dels escriptors, que són personatges públics, ha estat divertit. Parlo de situacions versemblants i l’escriptor és l’excusa. El que és realment impor"tant no és el seu ofici, sinó la humanitat que adquireix el personatge pel fet d’equivocar-se». I és que, de febleses i temptacions, «tots en tenim». 

El valor de l’escriptura
Sobre l’experiència, Carles Castell admet que ha gaudit en el procés, però també reconeix que en l’actualitat «és complex atraure la mirada de les editorials. N’hi ha moltes i publiquen molts llibres. Diferenciar-se és difícil. El fet de guanyar un premi consolida la teva tasca com a escriptor i li dóna cert valor».

Segons l'autor, és complex atraure la mirada de les editorials en l'actualitat

L’autor se sent molt còmode amb la creació de relats curts. «Són fàcils de llegir i gens feixucs de comprendre. No obstant això, no tanco la porta a elaborar altres relats més intimistes en un futur», admet Carles Castell. 

Carles Castell viu a Sant Cugat des dels anys vuitanta i, a banda d’escriptor, és doctor en Biologia i treballa per l’administració pública en el marc de la conservació d’espais naturals. 

Temas

Comentarios

Lea También